Dupa ce in ultima perioada am tot mancat oua la micul dejun, in dimineata asta am simtit nevoia de ceva usor, ceva detoxifiant, fara proteina animala. E greu sa fii vegan pe de-a-ntregul, dar macar din cand in cand o zi de salate, de legume, fructe si sucuri, o zi complet naturala este o pauza minunata pentru organism, pentru ca il lasam sa-si faca un ciclu de curatare, ba chiar il sustinem energetic cu nutrientii necesari. Salata din dimineata asta, pe langa ca a avut un gust minunat, proaspat, mi-a dat energie. Iata si motivele:
– patrunjelul este “packed” cu vitamina C, detoxifiaza si lupta impotriva tumorilor si a radicalilor liberi
– avocado contine vitamine si minerale, 3 tipuri de grasimi “bune”, regleaza nivelul glicemiei si ajuta la o mai buna absorbtie a antioxidantilor din celelalte ingrediente a salatei
– germenii de fasole Mung sunt adevarate miracole energetice, pentru ca sunt cu adevarat vii – contin toate mineralele (inclusiv seleniul, care este rar), aminoacizi si enzime antioxidante, clorifila, fibre, vitamina B, C si E, fier si potasiu.
– rodia este antioxidant natural, contine vitamina C, remineralizeaza organismul si lupta importiva tumorilor
Am folosit 3 legaturi de patrunjel, jumatate de avocado, 50 grame de germeni de fasole Mung, si semintele de la un sfert de rodie, am amestecat toate ingredientele, le-am stropit din belsug cu ulei de masline, cu sucul de la jumatate de lamaie, am pus un pic de sare si piper proaspat macinat, si am obtinut minunatia de mai sus.
unde se gasesc germenii de fasole mung?
Ioana, eu i-am cumparat aseara din Real-ul de la Cotroceni, si am mai vazut si in Cora Militari. Daca nu ai drum pe la supermarket, ii poti comanda direct de la producatori – germalex-germeni.ro sau eldorplant.ro. Sau, mai exista varianta de a-i pregati singura – fasole mung se gaseste in magazinele Targul Domnesc – adica sa pui boabele la germinat. Daca alegi varianta supermarket, sa verifici data de productie, pentru ca germenii expira in 7 zile de la ambalare. Sper ca ti-am fost de folos, si multumesc mult ca ai intrat pe blogul meu 🙂
Ce salata minunata! Este foarte potrivita perioadei post-sarbatori cand toti ne-am solicitat ceva mai sistemul digestiv.
Mirela, exact de aceea am pregatit-o, ma saturasem de toate preparatele de sarbatori, revelioane, sfinti ion etc, se cerea imperios o pauza de cruditati!
Da. Multumesc frumos pentru raspuns. 🙂
[…] sa mananci cat mai multe fructe si legume proaspete. Gandeste-te cat mai mult la consumul de: salate detoxifiante, legume boabe, sucuri naturale, cartofi prajiti in ulei de calitate cum ar fi cel de masline, […]
am facut o salata asemanatoare,ieri,in loc de rodie am pus rucola si cu branza feta,apoi am pus balsamico-crema,ulei,sare si seminte de dovleac macinate +seminte de susan…a,si tulpini de telina,dar am nimerit cam multe,predomina gustul…dar a fost bunaaa
Lavinia, reteta ta suna excelent! E si savuroasa, si plina de nutrienti, iar fibrele din seminte ajuta si sistemul digestiv sa elimine toxinele. Eu as fi adaugat si niste seminte de in. Multumesc mult pentru reteta! Te mai astept!
Vreau sa ma abonez la postarile blogului si nu gasesc unde!
Te rog spune-mi, este sau nu posibila abonarea?
[…] ori aveti ocazia sa beti bors de casa, care este bogat in complexul de vitamine B, si sa savurati o salata detox, alaturi de un preparat de post sau simpla, ca fel […]
[…] insa acesta este ingredientul de baza in alimentatia mea din timpul iernii, si ador combinatia cu patrunjel, avocado, rodie, diversi germeni si multa, multa lamaie, pe care o mananc de cate ori am ocazia, chiar daca o repet mai multe zile la rand. Desigur, meniul […]
[…] Salată detoxifiantă cu avocado, germeni de fasole Mung È™i rodie […]
Buna dimineata! Cum ma pot abona la blogul tau? Multumesc ☺