Nicicand nu este mai potrivita o cura cu salate proaspete decat la sfarsit de primavara, cand pe tarabe inca gasim o multime de frunze verzi, legume si radacinoase proaspete, perfecte pentru bombardarea organismului cu substantele nutritive vii de care are atata nevoie, si pentru a scapa de cele cateva kilograme inainte de a pleca in vacanta.

Pentru ca stiu ca suntem cu totii ocupati, si nu avem timp sa cautam combinatii inedite pentru salatele de zi cu zi, si pentru ca stiu ca salatele simple pot deveni plictisitoare, m-am gandit la propriul proiect – 30 Days, cu prezentarea cate unei salate in fiecare zi – 30 Salads in 30 Days. Imi propun sa iti prezint salate cu ingrediente cat mai variate si cat mai hranitoare, care iti pot inlocui usor una din mesele zilei.

Pentru astazi am ales Salata de sfecla coapta, cu alune de padure caramelizate si branza de capra. Sfecla este un detoxifiant natural, ale carei proprietati se pierd mai greu daca se coace, in loc de a fi fiarta. Eu o folosesc mai ales in sucurile fresh pe care le beau pe stomacul gol – intotdeauna are rezultate!

Ingrediente ptr Salata de sfecla coapta, cu alune de padure caramelizate si branza de capra

Pentru Sfecla Coapta:

8 sfecle mici

1 lingura de ulei de samburi de strugure

Pentru Nucile Caramelizate

1 cana de alune de padure caramelizate

1 lingurita de unt

1 lingurita de zahar brun

3/4 lingurita de sare de mare

2 lingurite de sirop de artar (se gaseste la Real, in zona cu produse Bio)

Pentru Dressing

1/4 cana de Iaurt Grecesc (se gaseste fie ambalat la supermarket-uri – marca Olympus, fie la magazinul de produse grecesti din Piata Floreasca)

Sucul de la 1 lamaie mica

2 lingurite de miere

1 lingura de ulei de masline extravirgin

1 catel de usturoi tocat fin

piper proaspat macinat

sare de mare

Pentru Asamblarea Salatei

Mix de frunze verzi – ruccola, spanac, salata verde, raddichio, salata lolo rossa (orice mix preferati – frunzele amarui merg foarte bine cu sflecla coapta si cu dressing-ul dulce-acrisor)

75 grame de branza de capra

jumatate de avocado taiat grosier

alunele de padure caramelizate

dressing-ul

sfecla coapta

Citeste restul retetei AICI

Foto credit Guilty Kitchen