Un vant de primavara, niste nori de ploaie datatoare de viata, miros reavan de verde – asa a inceput seara de joi, o seara minunata in care am participat la lansarea meniului de primavara de la restaurantul Satya.
De cum am intrat in curtea restaurantului, ne-a intampinat o atmosfera care indeamna la relaxare, de la terasa in aer liber, colorata ca in povesti, la casuta superba care-l gazduieste, decorurile de bun gust si personalul extrem de amabil. A fost o reuniune intima, cu muzica chillout, cu discutii interesante, multe fotografii, si cu degustare de delicii sanatoase, pline de nutrienti si de savoare.
Restaurantul Satya este printre primele restaurantele vegetariene si vegane din Bucuresti, si experienta isi spune cuvantul. O cina la Satya este o experienta completa, cu feluri vegetariene care duc cu gandul catre portile Orientului. Influentele indiene si libaneze si-au pus amprenta si asupra meniului de primavara, care pe langa o multime de salate ingenioase, cuprinde si combinatii falafel, halloumi, paneer (un fel de branza pe care am gustat-o pentru prima oara aseara), deserturi cu fructe exotice si curmale.
Felurile de mancare vegetariene pline de savoare au fost insotite de doua “licori magice” – bautura din kombucha, ciuperca orientala despre care am mai vorbit pe blog, si hidromel. Kombucha are un gust dulce-acrisor, si este o bautura puternic detoxifianta, bogata in antioxidanti si un stimulent excelent pentru digestie. Hidromelul este o bautura foarte usoara si racoritoare, obtinuta dintr-un amestec de apa pura, miere si polen, lasat sa fermenteze. Gustul este fructat, dulce si acidulat, ca un fel de cocktail Bellini (sampanie+piure de piersici), numai ca bautura este complet naturala, si mai mult, este o comoara de vitamine, enzime si hormoni naturali.
De-abia astept sa ma rasfat la vara, pe terasa Satya, desprinsa din 1001 de nopti, un pahar de hidromel rece ca gheata alaturi de fabulosul desert pe care l-am descoperit aseara – prajitura calda cu miez de curmale, alaturi de sorbet de kiwi, lime si menta – minunat!
Iata cateva “selectii” din meniul de primavara:
[…] acelasi eveniment au scris (prezentate in ordine alfabetica) si: Anda Stanciulescu, Ana-Maria Stanciu, Elena Carac, Iulia Stancu si Roxana Bursuc, pe care imi pare rau ca nu le-am cunoscut, dar […]