Se apropie perioada de post, si sunt sigura ca nu putini sunt cei care sunt pregatiti sa il tina asa cum se cuvine. Si pentru ca deviza noastra este “fii inventiv” cand vine vorba de mancare, m-am gandit sa vin intampinarea acestei perioade cu cateva retete de post pline de culoare si nutrienti, ca o alternativa a trioului varza-cartofi-fasole, care primeaza cand vine vorba de post. Postul este dincolo de toate o perioada de curatenie atat spirituala, cat si trupeasca, si poate o perioada in care ar trebui sa incercam sa fim in acord si sa intelegem mai multe despre tot ceea ne inconjoara, atat oameni cat si natura, sa ne bucuram si sa multumim pentru ceea ce avem si pentru minunea care se numeste viata. A tine post nu inseamna ca trebuie sa ne ignoram organismul, ci din contra, trebuie sa asiguram nutrientii necesari bunei functionari, dar si detoxifierii, care aduce cu sine si echilibrarea emotionala si mentala. Retetele de post cu ingrediente variate, impreuna cu postul negru cel putin o data pe luna (daca nu o data pe saptamana) si cu exercitiile de respiratie, odihna, plimbarile in natura si adoptarea tolerantei si a calmului in relatiile cu cei ce ne inconjoara ar putea fi reteta pentru o echilibrare a balantei spirit-trup.

In curand voi publica un meniu cu retete de post, pentru fiecare zi a saptamanii, in care am inclus feluri pentru mic dejun, pranz si cina, cu ingrediente ce acopera necesarul de nutriente pentru sanatatea organismului in aceasta perioada.

Pentru astazi am ales o reteta de taco vegan cu humus si avocado, usor de facut si perfecta pentru luat la birou pentru pranz.

Ingrediente pentru Taco Vegan cu Humus si Avocado

2 lipii (eu le cumpar de la patiseria Fadel)

4 linguri de humus (il gasesti la magazinele arabesti, sau il poti face in casa with a twist dupa reteta de humus cu sfecla)

Cateva frunze de spanac proaspat, salata verde sau ruccola

1 avocado bine copt taiat felii subtiri

8 rosii cherry, taiate in patru

1 morcov proaspat taiat fasii (se poate inlocui cu dovleac copt)

2 cepe verzi (sau rosii, taiate subtire)

Sucul proaspat stors de la o jumatate de lima

Piper proaspat macinat

Sare roz de Himalaya

Lipiile se ung cu humus, peste care se presara frunzele de spanac, feliile de avocado, rosiile cherry, ceapa si morcovul, se stropeste totul din belsug cu suc de lima, si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Iti poti lua cu tine la birou ingredientele pentru a prepara tacos-urile pe loc, iar ingredientele sa-si pastreze prospetimea.

Citeste reteta originala pe Petit Elefant