Ador mancarurile simple, care se fac imediat, sunt foarte gustoase, si mai contin si lucruri bune pentru organismul meu. Chilli-urile cu fasole sunt vedetele serilor in care ajung tarziu acasa, insa de data asta am vrut sa fac o schimbare si am ales linte verde. Lintea este perfecta pentru persoanele care nu au rabdare – nu are nevoie sa stea la inmuiat peste noapte, se fierbe in 20-30 minute, si mai dureaza maxim 15-20 minute pentru ca orice fel de mancare sa fie complet, fie salata, supa sau mancaruri, dhal-uri si curry-uri indiene.

In plus, lintea are foarte putine calorii , este plina de proteine sanatoase (locul trei in lumea vegetala), fibre si carbohidrati cu ardere lenta – resurse pretioase pentru vegetarienii-to-be, pentru ca dau senzatia de satietate. Mai mult, consumul de linte creste nivelul energetic, datorita continutului de fier, care transporta oxigenul catre celule si stimuleaza metabolismul. Eu am intotdeauna in bucatarie o punga cu linte verde sau rosie, asa ca daca sunt vreodata in pana de idei sau timp, am oricand ingredientul magic pentru o mancare rapida si foarte sanatoasa. Si cand te gandesti ca am mancat prima oara linte acum doi ani! Deci despre linte, numai lucruri bune!

Daca toata iarna am folosit rosii de la conserva (anul asta cred ca voi incerca sa-mi fac propriile conserve de rosii), este mancarea de linte a fost prima pe anul asta pe care am pregatit-o cu rosii de la piata. Dintr-un lung sir!

Ingrediente pentru mancare de linte

250 g linte verde (daca vi se pare prea multa, puteti sa pastrati o parte de linte fiarta in frigider, si sa o folositi a doua zi, intr-o salata delicioasa)

3 rosii proaspete bine coapte

jumatate de ceapa alba taiata foarte fin

2 catei de usturoi

zeama de la jumatate de lamaie

ierburi aromatice proaspete – eu am folosit busuioc si oregano

sare si piper proaspat macinat

Daca vreti un gust mai intens, puteti sa incepeti prin a cali un pic ceapa, insa eu am preferat o varianta cat mai light, asa ca nu am folosit deloc ulei, iar ceapa am adaugat-o direct in sosul de rosii. Lintea se trece printr-un jet de apa, si se pune la fiert – nu o lasati mai mult de 15-20 minute, pentru ca va mai fierbe oricum impreuna cu sosul de rosii. Se scurge apa in care a fiert lintea, si se adauga in oala rosiile trecute prin razatoare, si pulpa si zeama, ceapa, usturoiul zdrobit, zeama de lamaie si sarea. Se amesteca bine, si dupa ce incepe sa fiarba, se pune capacul si se lasa 15 minute la foc minim, sa se intrepatrunda aromele si sa scada sosul de rosii. Se adauga plantele aromatice, se mai lasa 2-3 minute timp in care se amesteca bine cu lingura de lemn, si este gata! Merge luat si intr-o caserola la servici, si servit acasa repede, merge si in curele de slabire pentru ca nu are calorii, ce mai, o mancare pe cinste!