Iarna, zapada, frig, liniste, tipetele pescarusilor si ratelor pierdute undeva in ceata pe lacul din Parcul Herastrau. O ora de plimbare intr-un peisaj incremenit de ger, ingropat sub zapada. O pauza binemeritata pentru minte, o provocare pentru organism. Odata ajunsi acasa, inghetati, ne-am adus aminte de serile lungi de iarna, cand ne jucam in zapada cu orele, si veneam in casa inghetati, lasand in urma derdelusuri, cazemate, bulgareala. Cu obrajii imbujorati, nu mai aveam nevoie decat de o supa calda, o vorba buna si adormeam fericiti sub paturi groase.
Cand am ajuns aseara acasa dupa plimbare, inghetati, aveam in minte un singur lucru – o supa calda. Trebuia sa ma misc repede, asa ca am aruncat repede intr-o oala mica tot ce am gasit cu potential prin frigider – radacini miraculoase si pline de seva, de morcov, telina si patrunjel, cartofi micuti dar inimosi, ceapa alba si usturoi, am aruncat un pumn de linte roz si unul de linte verde, am turnat 3 cani de apa plata, si am lasat la bolborosit pe foc mic 20 minute. Am mai incins o tigaie cu o lingura de ulei de struguri, si am facut un amestec din 1001 de nopti, cu chimen, turmeric si curry, pentru a insufleti crema mea rustica. Cand legumele s-au inmuiat, am blenduit totul pana s-a transformat intr-o crema groasa, am adaugat amestecul de condimente, un strop de smantana si gata. Remediul perfect pentru o seara geroasa de iarna!
Ador condimentele, iar combinatia de chimen, coriandru si turmenic este senzationala. Cred ca a fost delicioasa crema ta de legume.
Perfecta pentru o zi de ianuarie!
Daaaa, a mers minunat dupa o plimbare in ger!
[…] de la asta, cand ceva vi se pare imposibil, incercati totusi. Si nu va rezumati doar la supa crema de legume, viata ofera niste surprize la care nici nu v-ati putea […]
Buna, Ana ti-am lasat un mesaj pe blogul cu suc din sfecla si morcov 🙂 daka esti draguta sa citesti, defapt sunt cateva intrebari referitor la suc .