Mi-am dorit foarte mult sa promovez aceasta carte, si m-am bucurat foarte tare cand cei de la libraria Adevar Divin au avut amabilitatea sa imi puna la dispozitie 2 exemplare din controversatul “Studiul China“, de T. Colin Campbell, pe care sa le ofer cititorilor blogului.
Probabil ca multi dintre cei care citesc blogul meu, si care sunt interesati de o alimentatie sanatoasa, au auzit deja sau chiar au citit aceasta carte. Studiul China este cel mai complet studiu de nutritie realizat vreodata, pe o durata de 20 ani, in China, unde populatia este similara genetic,si tinde, peste generații, sa traiasca in același mod în același loc, și să mănânce acelasi tip de alimente, de aceeasi origine.
Despre ce este vorba pe scurt in Studiul China – analiza relației dintre consumul de produse de origine animală (inclusiv lactate) și o varietate de boli cronice, cum ar fi bolile coronariene, diabet, cancer de san, de prostata si de colon. Concluzia acestui studiu a fost ca in zonele cu un consum ridicat de produse de origine animala, mortalitatea datorata bolilor “occidentale” a fost pronuntata, spre deosebire de zonele unde alimentatia s-a bazat pe alimentele de origine vegetala.
Conform Studiului China, persoanele care au o dieta vegana, bazata pe plante si cereale, care nu consuma deloc alimente de origine animala – carne, oua, branza si lapte, dar nici alimente procesate sau rafinate, nu sunt predispusi la dezvoltarea bolilor de care am spus mai sus, si in special a cancerelor. Dietele sarace in carbohidrati, (cum este Dukan sau Atkins) sunt criticate de catre autori, care sustin acelasi lucru pe care vi-l recomand si eu de fiecare data – sanatatea organismului se intretine cu echilibrul nutrientilor, prin diversitatea alimentatiei. Mai sunt recomandate bai de soare pentru mentinerea nivelului optim de vitamina D, si suplimentele de vitamina B12, atunci cand produsele de origine animala se exclud complet din alimentatie.
Excluderea lactatelor din alimentatie este intr-adevar un pas mare si foarte dificil pentru noi, care am fost indoctrinati de mici cu ideea ca “laptele contine calciu”, insa trebuie sa incepem sa invatam incet-incet sa nu ascultam si sa credem orbeste tot ce ni se spune pe canalele media. Produsele lactate dezechilibreaza pH-ul organismului, iar calciul deja existent in organism este folosit pentru a echilibra nivelul pH-ului, rezultand pierderi importante in balanta mineralelor si in timp, dezvoltarea osteoporozei. Cateva dintre sursele vegetale de calciu asimilabil sunt: semintele de susan, semintele de chia, migdalele, toate plantele verzi, si germenii/vlastarii. Un articol foarte bine documentat are si Ligia pe aceasta tema – il puteti citi aici.
Motivul pentru care va prezint Studiul China si va ofer oportunitatea de a-l avea in biblioteca nu este un indemn la o schimbare radicala in alimentatie, ci dorinta mea de a va prezenta si un alt punct de vedere. Daca acesta are ecou in voi, veti simti singuri nevoia sa faceti cateva schimbari – poate veti renunta mai usor la carne, macar cateva zile pe saptamana, poate veti reduce consumul de lapte, poate veti simti nevoia sa mergeti la doctor sa va faceti analizele pentru a vedea ce carente aveti, poate veti incepe sa cautati surse alternative de vitamina B12, sau veti renunta la branzeturi. Si eu mananc branza si iaurt, insa lapte nu am mai consumat decat foarte, foarte rar de aproximativ 2 ani, pentru ca dintr-o data mi s-a parut ca este un organism viu, destinat transformarii, in foarte scurt timp, a unor puiuti in animale mature, un lichid care nu are ce cauta la mine in corp. Important este sa cititi cartea, sa studiati concluziile, si sa alegeti ceea ce organismul vostru spune ca are nevoie pentru a fi sanatos.
Iata cum puteti castiga unul dintre cele doua volume “Studiul China“:
– Intrati pe site-ul Adevar Divin si alegeti o carte pe care v-ar placea sa o cititi – nu e neaparat nevoie sa fie legata de alimentatie (desi sunt o multime de volume pe aceasta tema), poate fi orice carte, de dezvoltare personala, psihologie, religie sau terapii complementare, etc. Lasati un comentariu la aceasta postare in care sa mentionati cartea care v-a placut, pana pe 08.10.2013, inclusiv. Pe data de 09.10 eu voi trage la sorti cei doi castigatori, prin intermediul random.org. Va urez succes si va astept cu drag comentariile!
UPDATE
Conform Random.org, castigatorii a cate un volum din “Studiul China” sunt:
AURA PETRASCU – comment-ul cu numarul 54
STEFAN ZARA – comment-ul cu numarul 40
Multumesc tuturor participantilor, si va astept la urmatoarele concursuri! Felicitari castigatorilor!
Cartea pe care mi-ar plăcea să o (re)citesc este “Jurnalul fericirii”, scrisă de Nicolae Steinhardt.
Magia, de Rhonda Byrne
As vrea sa citesc “POTI SA-TI VINDECI VIATA” de Louise L. Hay
Înţelepciunea chakrelor – Anodea Judith
Louise L. Hay “Poti sa-ti vindeci viata”
Pentru ca ma intereseaza mult bucataria si tot ce inseamna ea de pe site mi-a placut si as vrea sa o citesc “Bucătăria bazată pe crudităţi şi alimente vii”.
”Afirmațiile pozitive”- Louise L. Hay
Eu as alege “Deserturi pentru copii si parinti sanatosi” de Ligia Pop.
Inferno – Dan Brown
Codul Fericirii de Geoege Pratt si Peter Lambrou.
Fructe, legume şi flori de D. Beceanu, A. Chira si I. Paşca
Arta Conversatiei Ileana Vulpescu
Cartea pe care doresc sa o citesc de multa vreme este “Supă de pui pentru suflet,Povesti adevarate de viata care deschid inima si trezesc spiritul”.
Intelepciunea chakrelor – Anodea Judith, am mai citi si alte carti pe acest subiect, dar pe aceasta inca nu am ajuns sa o citesc, asa ca sunt foarte curioasa de continututl ei.
http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=6268
Yoga. Nemurire şi libertate- Mircea Eliade
Cartea pe care mi-ar plăcea să o (re)citesc este Tratat de hrană vie
2167 reţete pentru o viaţă fără suferinţe Autor: Elena Niţă Ibrian
Editura: Miracol
Colecţia: Cum ne hranim ((( GBU O:) 🙂 ))))
Terapia Gerson de Charlotte Gerson este una din cartile de care sunt interesata cel mai mult in acest moment.Subiectul tratat de autoare in aceasta carte, si anume tratarea cancerului printr-o alimentatie sanatoasa, este tratat cu foarte mare indiferenta in America si nu numai.
Reţete din crudităţi de Elena Pridie
Deserturi pentru părinţi şi copii sănătoşi – Ligia Pop
Inferno-Dan Brown
Deserturi vegetariene- Elena Pridie
Mi-ar place sa recitesc ‘Tratat de istorie a religiilor’, de Eliade.
“Studiul China” de T. Colin Campbell,altfel nu participam:)
Dicţionar ilustrat al gesturilor – Joseph Messinger
Profetiile de la Clestine – James Redfield
Mi-ar placea sa citesc ,, Lasa grijile, incepe sa traiesti” de Dale Carnegie, Editura Curtea Veche
Mie mi-ar placea sa citesc Echilibrul Minte-Corp de Osho.
As vrea sa citesc ‘Studiul China’ desigur, am auzit la toti care au inceput sa manance sanatos ca au citit-o si sunt curioasa. Dar foarte buna este si colectia sanatate fara medicamente, carti care m-au facut sa imi schimb radical alimentatia de zi cu zi 🙂
“Studiul China” de T. Colin Campbell
Pentru că recent am descoperit suplimentele pe bază de produse apicole, aș vrea să aflu mai multe din cartea Apiterapia de Laurenţiu Dinu și Adriana-Camelia Mitea
As dori sa citesc “Deserturi pentru parinti si copii sanatosi”, de Ligia Pop… caci pentru noi toti deserturile sunt o slabiciune. Ar fi bine sa le transformam si in ceva mai sanatos 🙂
“Studiul China” de T.Colin Campbell
“Studiul China” de T. Colin Campbell
Dan Brown – “Inferno”.
http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=5469
Dieta fara gluten
Mintea noului născut de David Chamberlain.
”Tratat de hrana vie” de Elena Nita Ibrian.
“Haiku – întelepciune sau nebunie?” de Henri Brunel
Eu as citi cu drag cartea Credintele noastre creeaza realitatea noastra. Este aproape incredibil cum ne putem construi universul in care traim doar prin puteea imaginatiei 🙂
“NAMASTE. Un roman de aventuri spirituale în India” pentru ca este genul de roman realist unde sunt cuprinse intamplarile de viata ale unui tanar in incercarea sa de a-si gasi echilibrul, “adevarul personal”.
http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=5701
Cartea “Mistici din Carpati”, de Vasile Andru
Reţete vegane fără foc de Ligia Pop
Aş citi cartea “Iisus Hristos – prietenul tinereţii tale” de PR. Gheorghe Grindu, întrucât, TINEREŢEA este vârsta când omul POATE (are libertate) şi TREBUIE (să îşi aleagă o cale).
„Studiul China” de T. Colin Campbell
“Studiul China” de T. Colin Campbell
“Yoga. Nemurire şi libertate” de Mircea Eliade
De Victoria Boutenko
Verde pentru viaţă
Poţi să-ţi vindeci viaţa
Autor: Louise L. Hay
Calatoria, de Brandon Bays:)
Mituri despre sinucidere de Thomas Joiner
Echilibrul corp – minte, OSHO
Ultimul roman al Ilenei Vulpescu, “Noi, doamna doctor când murim?”
Studiul China de T. Colin Campbell
Hrana vie, sursă de sănătate-Jacques-Pascal Cusin
Dulciuri de poveste – Olivia Steer
Secretul magnetului inimii – Ruediger Schache
Secretul magnetului inimii – Ruediger Schache
Dulciuri de poveste – Olivia Steer
Magia (Secretul)- Rhonda Byrne
Tratat de hrană vie – Elena Niţă Ibrian
Urmează-ţi pasiunea, descoperă-ţi puterea – Bob Doyle
Inferno – Dan Brown
“Iertarea — cea mai mare putere vindecătoare” – Gerald G. Jampolsky
As dori sa citesc Părintele Arsenie Boca: “Fost-a om trimis de Dumnezeu”. o zi buna!
Mi-ar placea sa citesc “Sa invatam sa ne tratam fara medicamente” de Alex Clergue
Bob Doyle – Urmează-ţi pasiunea, descoperă-ţi puterea
Echilibrul Minte-Corp de Osho
Alice D. Domar, Alice Lesch Kelly- Fii fericită chiar dacă nu eşti perfectă
Mi-ar placea sa citesc “Paradisul meu” de Heinz Erven