Asa cum promiteam saptamana trecuta, va prezint astazi cateva idei de retete de sarbatoare, care se potrivesc conceptiei mele despre Craciun. Adica a petrece cat mai mult timp savurand momentele de ragaz, tragand in piept aerul rece in parc, in mijlocul naturii care nu a auzit de nebunia cumparaturilor de Craciun, si bucurandu-ma de momentele cu familia. Bucatareala inseamna lucruri speciale, usor de facut si mai ales, cat mai sanatoase. Fara maioneze, fara grasimi inutile, si bineinteles, cu respect fata de animale.
Deja doua dintre retete au fost publicate deja, respectiv Granola de sarbatoare cu goji si afine rosii, precum si Galette cu ciuperci si branza Gorgonzola, urmand ca restul retetelor sa apara in cursul saptamanii, pentru ca daca te inspira vreuna dintre retete, sa ai si pasii necesari pentru a o prepara.
Toate fotografiile retetelor imi apartin, iar ilustratia este facuta de sora mea. Am pus cu mare drag cap-la-cap acest meniu, fotografiile, textele si ilustratiile, si sper sa va faca placere si sa va inspire. Va urez Sarbatori pline de lumina, liniste si ragaz!
Sunt de acord cu tine ca pe masa de sarbatori trebuie sa regasim lucruri simplu de facut, mancaruri dragi care ne plac si ne facem sa ne simtim bine si bineinteles consumate cu masura. N-am inteles niciodata cum pot unii sa manance pana ajung la spital…
Nu sunt vegetariana, nu cred ca as putea fi vreodata deoarece ma impac foarte bine cu mancarea pe care o consum acum, insa am redus consumul de carne si am crescut pe cel al legumelor si al fructelor si pregatesc cu drag mancaruri de tot felul.
Azi am descoperit blogul acesta frumos si deja am cateva retete pe care le-am salvat si vreau sa le incerc in bucataria mea. Sarbatori fericite!
Corina, cred ca e primul Craciun in care nu simt nevoia sa fac complicatenii pentru masa de sarbatoare. Ma bucur tare mult ca ideea asta te-a inspirat si pe tine, si ca ai gasit la mine retete pe gustul tau. Daca am ajuns la sufletul unui carnivor cu legumele mele, atunci chiar ca am motive sa ma umflu in pene 🙂 Sarbatori fericite cu mult, mult drag!
Ana, nu ma consider chiar un carnivor, pot trai mult si bine fara carne. Chiar am perioade in care nu mananc deloc si ma simt perfect. Si eu zic ca ai tot dreptul sa te umfli in pene, si asta pt ca desi nu o recunoasc si poate nu iti lasa un comment, multi carnivori se inspira de aici. Sunt sigura! 🙂
Multa pace si liniste va doresc.
P.S. Spuma aia de ciocolata arata rau de tot, dar rau de bineee.