Cand am renuntat la carne acum o gramada de timp, prima tendinta a fost sa ma arunc in snitelele de soia si in pateurile vegetale, cu multa paine, ca asa stiam eu sa ma satur. Au mai trecut niste ani, am mai invatat si eu cate ceva, am simtit nevoia sa stiu mai multe, au aparut zvonuri, studii, si cu timpul soia, amenintarea modificata genetic de pe mesele noastre de post si nu numai, a disparut din aproape complet din alimentatia mea.
La un moment dat, insa, au aparut pe rafturi niste promisiuni. Mai intai am vazut granulele, apoi cubuletele, apoi bucatile intregi de soia s-au rematerializat pentru mine sub eticheta “INEDIT – NEMODIFICAT GENETIC”. In sfarsit imi recapatasem dreptul de a savura si eu “friptura mea” de vegetarian la mesele in familie de Paste si de Craciun.
Apoi am citit Studiul China si am decis sa incerc sa uit de lapte. Si mi s-a aratat pe raft alternativa, tot de la Inedit – Bautura de Soia, pe care il savurez in varianta natur, pentru ca mie imi plac lucrurile simple.
Apoi am devenit foodie, si am descoperit Tofu, pe care iarasi il prefer intotdeauna natur, ca sa am libertatea de a-l pregati cum imi place. Cu tofu, asul meu din maneca, am descoperit si incercat retete vegetariene ingenioase, care mi-au diversificat alimentatia si mi-au deschis gustul pentru gastronomiile tarilor unde deocamdata doar visez sa ajung.
Tofu natur de la Inedit este si secretul delicios al retetei de astazi:
WRAP ASIATIC CU TOFU, CIUPERCI ENOKI SI LASTARI DE CEAPA ROSIE
Ingrediente
1 pachet de Tofu natur in saramura de la Inedit
2-3 buchetele de ciuperci Enoki
2 oua ecologice
frunze de salata (eu am folosit salata creata cu tente rosiatice)
1 avocado
jumatate de lamaie
1 catel de usturoi
sos de soia de la Inedit
ulei de masline
lipie (o poti prepara in casa, eu am preferat varianta deja ambalata, pentru ca imi era foarte foame)
Tofu se scurge bine de apa, se tamponeaza cu servetele curate, si scufunda in 2-3 linguri de sos de soia, pentru a-i imprumuta culoarea si aromele. Intr-o tigaie (preferabil wok) se incinge putin ulei de masline, si se adauga ciupercile Enoki si tofu cu tot cu sosul de soia, alaturi de usturoiul zdrobit. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand tofu capata o culoare aurie, iar ciupercile se inmoaie putin. Se scoate amestecul din tigaie, se lasa la racit. Separat se face o omleta simpla, care se taie fasii subtiri. Se curata avocado-ul, se zdrobeste cu o furculita si se amesteca impreuna cu lamaia si uleiul de masline.
Wrap-ul se asambleaza astfel: lipia se unge cu pasta de avocado, se acopera cu frunzele de salata spalate bine, peste care se pune cu lingura amestecul de ciuperci si tofu. Se decoreaza cu fasiile de omleta si cu lastarii de ceapa rosie, care vor aduce o aroma dulceaga, foarte discreta. Se stropeste totul cu putin sos de soia, si cu ulei de masline. Se impatureste lipia, si aveti gata un wrap delicios, minunat pentru serile cand nu aveti chef sa stati prea mult in bucatarie, sau pentru o petrecere cu prietenii, cand vreti sa serviti ceva rapid, delicios si original.
Si pentru ca stiu ca aveti si voi o multime de idei interesante pentru a folosi produsele din soia nemodificata genetic de la Inedit, va invit la concurs!
Pregateste si tu o reteta cu unul din produsele Inedit, posteaz-o pe blogul tau si castiga un cos pliiiin cu bunatati sanatoase, ca cel de mai jos.
Ce trebuie sa faci? Posteaza un comentariu la aceasta postare, cu link catre reteta pregatita de tine, pana la data de 03.06.2013, urmand ca eu sa aleg cea mai interesanta si apetisanta reteta. Va astept cu drag la parada retetelor vegetariene cu ingrediente de la Inedit!
UPDATE 04.06.2013
Va multumesc tuturor pentru retetele superbe pe care mi le-ati trimis!
Castigatoarele sunt:
Mirela de la Ghidul Vegetarianului, cu reteta “Tofu marinat la gratar”
Anca de la My Classic Cuisine, cu reteta Wok Inedit
Macy de la Beauty and Recipe, cu reteta Tocanita de Soia in Stil Indian
Va astept cu un mesaj pe adresa mea de la pagina “Despre Mine” sau cu un PM pe pagina de Facebook, sa va trimit detaliile pentru a intra in posesia premiilor!
Felicitari tuturor!
Iata cateva din produsele pe care le vei gasi in cosul pe care il vei castiga (de unele dintre ele nici macar nu stiam ca exista pe piata, de exemplu zacusca sau sosul de rosii pentru paste):
Sos de rosii in varianta cu ciuperci, napoletan si cu busuioc
Zacusca romaneasca, bulgareasca si macedoneana
Crenvursti vegetali, crochete vegetale in sos tomat si pateuri veggie
Lapte de soia cu diferite arome
Kit pentru retete chinezesti – noodles si sos de soia, pe care poti sa le combini cu o multime de legume, la wok
Si chintesenta 🙂 – soia de toate felurile – granule, noodles, cuburi sau felii
Arata fantastic de bine, Ana!!! Love it! <3
Multumesc mult, Diana! Te-astept la concurs! <3
Mie mi se pare ca arata grozav reteta ta! Marinada e minunata, atatea arome delicioase, si imi place ideea ca “definitivezi” cu seminte de susan la sfarsit, cred ca gustul e super!!
[…] produsele Inedit am mai vorbit si cand am pregatit reteta de wrap asiatic cu tofu si lastari de ceapa rosie, si tot atunci va adresam si invitatia de participare la concursul organizat de Blog cu Legume […]
Buna seara, Ana! Las si eu link-ul retetei mele pentru concurs: http://myclassiccuisine.blogspot.ro/2013/05/wok-inedit.html
Multumesc, o seara frumoasa!
Anca, ce preparat delicios! Se pare ca tofu este vedeta acestui concurs Inedit 🙂 Citeam postarea ta si mi-a atras atentia o treaba interesanta – cum facea bunica ta snitelele cu bere? Le punea la inmuiat? Suna grozav ideea, poti sa-mi dai mai multe detalii? Multumesc pentru participare, te pup cu drag!
Daaa, eu sunt mare fan tofu! Am sunat-o acum pe Buni sa-mi zica care-i treaba cu berea:): amesteca faina cu bere (neagra cica!!!) si vegeta (+ou atunci cand eu nu tin post!) pana se face ca o smantana (nu stie ea sa-mi explice cu cantitati), le inmoaie bine si le prajeste.
Placerea a fost a mea :), provocarea este foarte interesanta! Te pup!
Ce idee buna, nu m-am gandit niciodata!
Mirela, am intrebat-o si nu are. Dar caut la alte bunici :)!
Si eu vin cu o reteta parfumata si minunata: http://beautyandrecipe.blogspot.ro/2013/05/tocanita-de-soia-in-stil-indian.html
Macy, cate arome si cata imaginatie! Deja sunt cu gandul la India – superb!
concursul se incheie pe 1.06 la ora 23.59 ? multumesc !
Aiana, concursul se incheie pe 03 iunie! am facut update, asa ca te astept cu drag!
Buna ziua!
Particip la concurs cu acesta reteta simpla :
http://savoareabucatelor.blogspot.ro/2013/06/painica-cu-spaghete.html
Multumesc pentru invitatie !
[…] Asian Wrap with Tofu, Enoki Mushrooms & Red Onion Sprouts – Blog Cu Legume […]
[…] Asian Wrap with Tofu BlogCulegume. […]