Cu cateva zile inainte de a pleca in Toscana am cumparat o imensa conopida, pe care ma gandeam sa o transform in ceva miraculos. Zilele dinaintea plecarii au fost foarte aglomerate, si nu am mai apucat sa experimentez nimic, asa ca frumoasa conopida a ramas trista in frigider pana azi. Pentru ca sta de ceva timp, o parte din nutrienti s-au pierdut, asa ca o voi manca pur si simplu cruda, cu ulei de masline, seminte crude de floarea soarelui si sare, ca sa mai prind ceva din nutrientii care i-au mai ramas. Pe viitor insa am de gand sa experimentez ceva interesant, asa ca am cautat in blogosfera cateva retete cu conopida, cat mai originale, pentru inspiratie. Iata ce minunatii am gasit:
Conopida Romanesco cu seminte de pin si sos bechamel de la Menta & Rozmarin
Pizza cu crusta de conopida cu oua prajite de la Love and Lemons
Conopida multicolora gratinata de la La Tartine Gourmande
Crostini cu conopida zdrobita si sparanghel de la White on Rice Couple
Reteta simpla de conopida cu parmezan la tigaie de la 101 Cookbooks
Tarta cu conopida si parmezan de la Smitten Kitchen
Supa de conopida si praz de la Green Kitchen Stories
Chiftelute de conopida cu chimen si iaurt cu lime de la Two Blue Lemons
Salata calda cu conopida, tofu si anghinare de la 5 Second Rule
Supa de conopida caramelizata de la Sprouted Kitchen
Conopida la cuptor cu iaurt sarat si seminte de rodie de la Gluten Free Girl
Super! Ce de retete minunate adunate la un loc! mie imi este foarte folositoare selectia asta, caci tot timpul sunt in cautare de retete cu conopida sau brocoli.
Si eu la fel, si de fiecare data, in viteza, tot la aburi sau la cuptor le fac, asa ca era timpul sa mai cautam un pic de inspiratie 🙂
Astazi e Ziua Mondiala a Nutritiei. La noi nu zice presa nimic. Suntem mult prea sanatosi si bine hraniti ca sa folosim acest prilej pentru a educa cat de cat lumea….
Ai dreptate, Mirela, la noi trec mult prea usor neobservate evenimentele care tin de mancarea sanatoasa…