E drept ca feniculul nu este o leguma foarte populara in Romania. Eu am mancat o singura data la Bistro del Arte in Brasov, in varianta caramelizata cu piure si a fost o adevarata revelatie. Am mai folosit seminte de fenicul pentru cartofi la cuptor si pentru pizza. Intrucat nu vad prea des bulbi aratosi de fenicul in supermarket, cu atat mai putin la piata, am uitat complet de el. Vine insa vremea rece, si avem nevoie de surse cat mai variate de nutrienti si antioxidanti pentru a ne pregati organismul pentru iarna.Feniculul este foarte versatil, si este comestibil in totalitate – bulbi, seminte, flori, frunze. Este sarac in calorii, insa bogat in vitamina C (necesara regenerarii organismului, a formarii colagenului si protectiei impotriva racelilor) si potasiu (regulator al tensiunii si aritmului cardiac). Frunzele pot fi folosite si in ceaiuri, intrucat contin uleiuri volatile numiti anetholi, care ajuta la detoxifierea organismului si protejeaza ficatul in chimioterapii.
Asa a venit nevoia de inspiratie pentru retete cu fenicul.
Foto credit White on Rice Couple
Salata cu fenicul, grau si seminte kalamata de la My New Roots
Shakshuka cu fenicul, feta si ou de la A Sweet Spoonful
Salata cu quinoa, fenicul si seminte de rodie de la Bon Appetit
Supa cu fenicul si iaurt de la Sprouted Kitchen
Supa de morcov si fenicul de la 101 Cookbooks
Crostini cu fenicul copt si para de la The Hungry Goddess
Pizza cu fenicul, ceapa si branza fontina de la Martha Stewart
Halloumi la gratar cu fenicul caramelizat de la Souvlaki for Soul
Fresh de capsuni cu fenicul de la Whole Promise
Bulbi de fenicul la gratar de la White on Rice Couple
Comments are closed