Poate unii dintre noi pot parea reticenti la ideea de a consuma sfecla rosie cruda sub forma de suc, insa chiar acesta este motivul pentru care am vrut sa va prezint efectele incredibile ale acestei combinatii. Ce se intampla cand amesteci sucul proaspat de mere, morcovi si sfecla? Obtii o bautura miraculoasa, datorita beneficiilor extraordinare pe care le aduce organismului, la nivel energetic si nutritiv si datorita valentelor sale curative. Este ca si cum ti-ai face o perfuzie de energie, enzime, substante antioxidante si alti nutrienti din plante, direct in celule.
Insist asupra pregatirii acestui suc in casa, si nu a cumpararii lui sub forma imbuteliata, din supermarketuri, chiar sub titlul de “stors astazi”. Sucurile proaspete incep sa-si piarda proprietatile nutritive imediat ce au fost preparate, pentru ca nutrientii oxideaza, chiar si atunci cand sucurile sunt pastrate la frigider. Mai mult, sucul proaspat trebuie tinut in cani de ceramica, email sau sticla, si nu in sticle de plastic, pentru ca acestea grabesc procesul de oxidare a nutrientilor.
Sucul proaspat de sfecla, morcovi si mere a fost prima oara folosit de catre medicii chinezi pentru tratamentul cancerului de plamani cu sute de ani in urma, iar acum din ce in ce mai multi dintre noi folosesc sucul acesta pentru sanatate si energie.
Efectele combinate ale celor trei ingrediente sunt absolut miraculoase – nu numai ca ne dau dau energia si necesarul de vitamine si minerale pe ziua in curs, insa au actiune pe termen lung asupra sanatatii noastre. Iata cateva dintre efectele sucului de sfecla rosie, morcov si mar:
- Este eficient in pastrarea sanatatii organelor, in special a celor responsabile cu detoxifierea, care sunt zilnic expuse la diverse tipuri de toxine – ficatul si rinichii
- Mentine sanatatea inimii si a sistemului circulator, datorita carotenilor din sfecla si morcovi, care reduc nivelul colesterolului, echilibreaza tensiunea si protejeaza organismul de bolile coronariene.
- Datorita efectelor detoxifiante, dar si a vitaminelor pe care le contine, sucul proaspat de sfecla, morcovi si mere ajuta la curatarea acneii si a cosurilor, si intarzie aparitia ridurilor. Atunci cand nivelul toxinelor este prea mare pentru ficat, acesta antreneaza si urmatorul mare organ cu rol in detoxifiere – pielea. De aceea apar cosuri, acnee, pete maronii in jurul ochilor, iar durerile dese de cap si oboseala sunt adeseori semnale ca ficatul este sub presiunea toxinelor.
- Mentine sanatatea sistemului digestiv – protejeaza stomacul de ulcer, si reducere riscul constipatiei, datorita fibrelor din mere si sfecla rosie.\
- Sucul proaspat de sfecla, morcov si mar este un aliat pentru bolnavii de cancer, pentru ca inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Prietena mea Lena, despre care am mai amintit pe blog, a avut un cancer agresiv la san, pe care l-a tratat, pe langa medicatia alopata, cu un regim strict vegan, si cu un consum zilnic de suc de sfecla, morcov si mere. Acum este bine!
- Poate ajuta la scaderea in greutate, pentru ca este un suc foarte satios datorita fibrelor pe care le contine, si ofera maxim de energie pentru o cantitate mica de calorii
- Are efecte anti-inflamatorii
Ingrediente pentru suc de sfecla, morcovi si mere (pentru 2 persoane)
3 morcovi mari sau 4 morcovi mici
Sucul de morcovi este un puternic alcalinizant, plin de vitamine și minerale, cu proprietati detoxifiante si efecte benefice asupra sanatatii ochilor si a pielii.
Morcovii proaspat storsi sunt o sursa pretioasa de beta-caroten si alfa-caroten, care ne protejeaza organismul de radicalii liberi, si previn imbatranirea celulelor. Acesti carotenoizi sunt stocati in ficat si convertiti in vitamina A atunci cand organismul are nevoie de aceasta (in bolile grave ale ficatului, cum ar fi ciroza). Sucul de morcovi este o sursa importanta de vitamina C, vitamina K si cateva vitamine din complexul B, dar si de potasiu, calciu si magneziu (in special in sucurile din morcovi crescuti in soluri organice, de calitate).
1 sfeclă rosie medie
Sfecla rosie este o sursa importanta de betanina, cu puternice proprietati anti-inflamatorii anti-oxidante, si cu efect de stimulare a cailor de detoxifiere – colon si ficat. Sucul de sfecla rosie este atat de puternic, incat se crede ca poate ajuta la regenerarea celulelor ficatului in cazul cirozelor. Despre beneficiile sfeclei rosii am vorbit pe larg in postarea precedenta.
1 mar mare sau doua mai micute, din piata
Sucul de mere este un detoxifiant general, datorita pectinei, un tip de fibra care ajuta la eliminarea toxinelor din intestin, inainte ca acestea sa fie filtrate de ficat. De asemenea, merele contin nutrienti valorosi, precum Vitamina A, vitamine din complexul B-urilor, vitaminele C, E, K, acid folic, zinc, magneziu, fier si calciu.
Sucul de la o jumatate de lamaie sau o lime
Pentru a preveni oxidarea nutrientilor din legume si mere
Daca suportati gustul, puteti adauga si o bucatica de ghimbir in storcator, pentru a imbogati valoarea nutritiva si aroma sucului proaspat.
Este foarte important sa beti sucul imediat dupa ce a fost stors, pentru a beneficia la maxim de calitatile nutritive. Asa cum spuneam mai sus, chiar daca incarcatura benefica nu se pierde complet, dupa cateva minute de la stoarcere, nutrientii incep sa oxideze. Sucul se consuma ca atare, fara a adauga zahar. Il puteti eventual dilua cu apa plata sau filtrata, insa nu adaugati sub nici o forma zahar.
Sucul se bea pe stomacul gol, cu o ora inainte de micul dejun, pentru a lasa nutrientilor timp sa fie absorbiti prin intestinul subtire.
In perioada rece, cand nutrientii proaspeti sunt foarte rari, cand pielea este tot timpul acoperita si respira mai greu, si cand consumam multa mancare gatita, ar trebui sa preparam acest suc in fiecare zi, pentru a ne asigura necesarul de nutrienti de buna calitate, si pentru a ajuta organismul in procesul natural de detoxifiere.
Surse: Healthambition.com, HumanHealth.com
ce fel de robot folosesti pentru a stoarce fructele/legumele?
Corina, am un Gorenje vechi de 3 ani. Un slow juicer ar fi varianta perfecta, insa nu toata lumea are buget pentru asa ceva – eu zic ca putem beneficia de nutrientii din fructe si legume folosind orice storcator disponibil!
Buna,
Am luat eu un slow juicer Heinner, de la Selgros sau Real, in jur de 250-300 ron costa. Nu am vrut sa investesc mai mult in Hurom sau alte aparate. Am fost foarte neincrezatoare la inceput, dar de un an il folosesc exact pentru radacinoase si n-a patit nimic. Aici aveti un filmulet:
http://www.youtube.com/watch?v=lMcAvFs02Oc
Sucul de sfecla e preferatul meu:)
Am facut si am baut circa o luna. M-am simtit extraordinar.In afara de faptul ca te simti satul dupa el, iti da o energie si o stare de bine teribila.Nu il pot compara cu nici o alta vitamina. E super, super bun.
buna! as vrea si eu sa incep sa beau acest suc, imi puteti spune daca ajuta si la scaderea in greutate?
Ana, la cât timp, după preparare, se poate bea suculde sfeclă neamestecat?
Fără efecte neplăcute? Trebuie diluat cumva?
Sau combinaţia prezentată? Mulţumesc.
Revin, e o comoară pentru sănătate, blogul tău! 🙂
Onu
Onu, este bine sa il bei cat mai repede, pentru ca nutrientii incep imediat sa oxideze in contact cu aerul. Daca nu il poti bea imediat, pastreaza-l la frigider, intr-un vas de sticla, insa incearca sa-l bei macar in ziua respectiva. E cam greu de suportat sucul de sfecla simplu, cred ca poti sa-l diluezi cu putina apa plata sau filtrata. Iti multumesc pentru vizita si te mai astept! Cu drag, Ana 🙂
[…] poate fi “ajutata” si mai mult daca in fiecare zi va faceti un obicei din a consuma suc de sfecla rosie, mar si morcov, recunoscut pentru proprietatile detoxifiante, energizante si chiar de vindecare, de cate ori aveti […]
Imi place mult gustul rezultat din aceasta combinatie de legume 🙂 Eu mai adaug si tulpini de telina sau putin ghimbir. Foarte bun!
Dana, merge chiar si radacina de telina, merg si castraveti si dovlecei, depinde de gustul fiecaruia, si de cat de mult vrei sa maschezi gustul sfeclei, care are o personalitate speciala 🙂
Buna!
Sunt adepta fructelor si legumelor – mai ales suc in ultima perioada. De aceea vreau sa spun un sfat de la un nutritionist – radacinoasele cu radacinoasele, fructele cu fructele, egumele cu legumele. Nu trebuie sa amestecam unele cu celelalte cu exceptia merelor si a morcovilor – aceste 2 le putem amesteca cu orice legume/fructe : adica marul il putem adauga la legume, si morcovul la fructe. and btw – citrcele doar ele cu ele…fara alte categosii de fructe/legume. Sper sa va fie de folos!
Buna ziua!Folosesc acest suc de doua saptamani,zinic.Rezulta un pahar de 250 ml.Puteti sa-mi spuneti cat timp mai pot continua? Are si efecte adverse?
Intrucat sfecla este un puternic detoxifiant, eu as merge 2 saptamani cu sucul de sfecla, si 2 saptamani doar pe morcovi si mere.
Multumesc!Sarbatori fericite!!
as vrea sa-mispuneti cata cantitate de mar, de morcov, de sfecla trebuie sa storc ?trebuie sa fie in cantitati egale? eu am facut din 300 grame din fiecare.acum urinez rosu.e vreun pericol ?
Culoarea rosie este din pigmentul sfeclei, nu aveti de ce sa va faceti probleme. Veti vedea si in purgatie aceeasi culoare. Cantitatile (pentru 2 persoane) sunt in postare – 3 morcovi, 1 sfecla rosie mica sau medie (dupa cum suportati gustul), 2 mere – veti obtine un pahar de aprox. 250 ml/persoana. Intrucat sfecla are un continut ridicat de Fier, asa sugera sa va faceti analizele la sase luni, daca intentionati sa beti pe durata mai lunga acest suc. Daca cumva aveti probleme de sanatate, va sugerez sa anuntati medicul ca beti suc din sfecla. Va urez multa sanatate! Cu drag, Ana
Astazi am incercat si noi pt 1 data aceasta reteta, este delicios sucul!!! 😀
Intr-adevar gustul sfeclei este predominant si impunator, dar merele si morcovii ii dau o dulceata aparte incat nu deranjeaza cand il bei.
Sigur vom mai prepara aceasta reteta!
Multumim!
[…] sucuri proaspat stoarse in fiecare dimineata, consumate pe stomacul gol – legume (sfecla, telina, morcovi) si fructe (mere, portocale, lamaie, […]
Hello Ana! Urmaresc cu mult interes blogul tau si adesea ma inspir din retetele tale.
Am o intrebare legata de acest suc. Din pacate nu detin un storcator dar folosesc foarte des un blender pentru smoothie-uri din fructe si legume.
Crezi ca daca as prepara un smoothie din sfecla,morcov si mar, rezultatul ar fi acelasi, referitor la propietatiile legumelor si fructelor? Multumesc frumos!
Andra, ma bucur mult ca imi urmaresti blogul si gasesti inspiratie! Legat de smoothie, proprietatile nutritive sunt aceleasi, singura diferenta este in absorbtie – prin sucuri absorbtia nutrientilor se face mai rapid decat prin ingerarea fructului intreg, iar organismul nu mai trebuie sa consume energie pentru digestie. Daca mergi pe varianta de smoothie, as sugera sa il consumi ca mic dejun, fara alte alimente, pentru ca toate fibrele din sfecla si morcov raman in preparat, si se vor digera mai greu, iar marul va fermenta daca il asociezi si cu alte alimente la aceeasi masa. Sper ca ti-am fost de folos! Cu drag, Ana
Multumesc mult! Mi-a fost de ajutor raspunsul tau si acum inteleg diferenta dintre cele 2.
Bafta multa in continuare cu blogul tau!
buna Ana..eu tot la blender imi prepar bautura minune pentru ca nu am un storcator…vroiam sa te intreb daca dupa ce blendez pun tot intr-o carpa (material gen perdea) si separ pulpa de suc o fi in regula?
multumesc
Alex, e foarte bine si cu filtrarea sucului, si, ca sa nu risipesti fibrele din pulpa, poti sa le folosesti intr-un burger veggie. Sau poti merge pe varianta la blender in care reduci cantitatile, adaugi apa sau lapte vegetl, frunze verzi, banane si iti faci un smoothie de toata frumusetea!
Andra, eu mi-am luat un storcator de la metro, a fot in jur de 120 ron, pentru uz casnic e ok ai si garantie 2 ani, aiurea ca trebuie sa-l speli dupa fiecare utilizare :))
Ce catitate de morcovi ar trebui folosita pentru nu a ti se face pielea portocalie????
acest amestec de morcov mar si sfecla rosie dauneaza daca am diabet si insuficienta cronica la rinichi?
Marga, sfecla contine o cantitate mare de zahar, iar merele stimuleaza activitatea rinichilor, asa ca cel mai bine ar fi sa ceri parerea medicului tau inainte de a incepe sa bei sucul! Multa sanatate!
buna ziua,ma puteti ajuta cu un raspuns….consum acest suc de sfecla,mere si morcovi de doua sapt,dar as vrea sa stiu cat este perioada de a consuma accest suc sau poate ca trebuie sa ma opresc….va multumesc
Carla, nu exista o limita a consumului acestui suc foarte sanatos, insa avand in vedere faptul ca sfecla contine mult fier si multe zaharuri, ar fi bine din cand in cand sa faci niste analize, in special cea a nivelului fierului, pentru a sti daca este cazul sa te opresti sau nu. Multa sanatate!
Cate calorii are un pahar de 330 mml de suc?
Tania, nu-ti pot spune exact, dar calculat la caloriile pe care le au fructele si legumele din suc ies in jur de 200 calorii.
Multumesc Ana, am inceput si eu de cateva zile sa beau acest suc e absolut delicios. Eu pun si o portocala pe langa sfecla, morcov si mar si beau un pahar de 330 de mml. Asta imi tine loc de mic dejun si ma simt plina de energie!!!!
Si eu mai adaug cate o lamaie, sau cate o portocala, cateodata inlocuiesc morcovul cu telina, oricum ar fi, sucul cu sfecla e, cum se spune, sanatate curata!
Cred ca e o idee foarte buna cu lamaia sau chiar cu lime, pentru ca sucul de ieri a fost extrem de dulce.
[…] Suc de sfecla, morcov si mar […]
buna ziua,ma puteti ajuta cu un raspuns….consum acest suc de sfecla,mere si morcovi de 3 saptamani si am obesevat uneori in scaunu ceva pete rosii ca de sange. sa fie sfecla??
Cosmin, nu te impacienta – atunci cand consumi sfecla, pigmentul trece si in scaun si in urina. Iti recomand ca, daca vrei sa consumi sucul pe termen lung, sa iti faci periodic analizele de glicemie si fier, pentru ca sfecla le contine pe ambele in cantitati importante. Multa sanatate!
minunat blogul dumneavoastra ,am mai facut cateva din retete si pot spune ca e de bine va rog sa o tineti tot asa ,va doresc tot binele din lume .
MULTUMESC CA EXISTATI SI CA DATI MAI DEPARTE DIN EXPERENTA DUMNEAVOASTRA.
Mirela, iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase! Multa , multa sanatate! Cu drag, Ana
Combinatia asta o ador si eu. Uneori pun mai mult mar din cauza gustului pamantiu a sfeclei.
Merge sa pui si niste lamaie ca sa maschezi gustul sfeclei!
foarte bune sfaturi mai ales pt cei suferinzi. As vrea sa stiu daca se poate consuma acest sun seara deoarece dimineata e graba mare si nu am timp suficent sa il prepar.
Iti multumesc!
Il puteti consuma oricand, insa separat de alimentatie, pentru ca marul fermenteaza si va poate provoca balonari in asociatie cu alte alimente. Eventual puteti inlocui marul cu suc de lamaie. Multa sanatate!
am o intrebare ? am baut o luna si jumatate suc de sfecla rosie cu mar si mia reglat tensiunea .multumesc, era mare dar mia stricat corzile vocale imi scirtie vocea nui mai normala vocea ce sa fac acuma sa imi revin de vreo luna, am citit tirziu ca afecteaza glandele vocale nu mai stiu pe ce webside cind am citit de sfecla rosie si scria ca afecteaza la corzile vocale ,cum sa imi revin la voce ?
Anica, ma bucur mult ca ti-a fost de ajutor cu tensiunea! Din cate am citit, sucul de de sfecla luat in cantitati mari (in jur de 400 ml), poate provoca paralizia temporara a corzilor vocale. Poate ar fi bine sa faci o pauza de suc o perioada, ca sa le dai timp acestora sa isi revina. Multa sanatate!
anica ! multumesc pentru raspuns da am intrerupt de 1 saptamina dar inca nu miam revenit la voce ,cit timp dureaza pina imi revin? nu am baut mult cam jumatate de pahar ok multumesc de raspuns .
Depinde de fiecare organism, insa va sugerez sa consultati si un doctor, pentru ca e posibil ca paralizia corzilor vocale sa fie cauzata de alti factori.
Buna! Va rog sa-mi spunrti ce parere aveti despre sucul obtinut din ;sfecla rosie ,ridiche neagra si morcov?
Vasile, ridichea neagra este o leguma foarte putin populara, insa plina de nutrienti si cu proprietati detoxifiante, energizante si depurative. Gustul este un pic dificil de suportat, insa cred ca daca adaugi in amestec si un pic de suc de lamaie, portocala sau mar, o sa obtii o bautura minunata! Foarte buna idee, multumesc!
Eu adaug si un sfert de ridichie neagra de marime medie si e foarte buna asa; altfel am probleme daca consum ridichia simpla.
Buna seara!Am si eu o intrebare referitoare la consumul de suc de sfecla rosie in combinatie cu suc de mere,si anume:influenteaza ciclul menstrual?Am observat ca acesta este mai abundent.Consum acest suc de doar doua zile,exact de la inceputul ciclului.
Nu cred ca are legatura, si in plus sucul de sfecla contine fier, care il inlocuieste pe cel pierdut in timpul menstruatiei.
Multumesc mult.Intre timp s-a reglat totul si acum este bine.Intrasem putin in panica.
sucul de morcovi,mere si sfecla rosie este recomandat si bolnavilor de cacncer la stomac cu metastaze la ficat? in ce cantitate zilnica
si pe ce perioada?
/
Cornel, nu sunt medic si nu pot da decat o recomandare pe baza lucrurilor pe care le-am gasit documentandu-ma. Sucul de sfecla este puternic alcalin si cu puternic efect antioxidant, fiind este un aliat in lupta impotriva cancerului de orice fel. Exista un studiu al doctorului ungur Alexander Ferenczi, dedicat acestui subiect, puteti citi cateva detalii aici http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/27526230.pdf. Multa sanatate!
din pacate nu-mi afiseaza pagina. o fi ceva gresit in adresa?
Am verificat, si la click pe link se incarca fisierul pdf. Mai incearca eventual in alt browser.
buna Ana, te rog sa-mi spui daca blenderul a-mi poate face aceste sucuri ( mai grosute ca si consistenta)? eu am storcator.., dar nu-mi place pentru ca ramane toata pulpa de la fruct s-au lefuma. multumesc anticipat .
Nikita, ideea de suc este ca nutrientii din acesta sa fie absorbiti imediat de catre organism, fara a aloca energia necesara digestiei. Este doar o optiune, poti sa beneficiezi de aceiasi nutrienti si daca iti prepari smoothie la blender, doar ca ajung mai greu acolo unde trebuie, pentru ca intervine si procesul de digestie. cu drag, Ana
Buna,
Acest suc trebuie asociat cu o anume dieta in cazul cancerului la plamani?
Mama a fost diagnosticata de curand cu cancer si es dori sa-mi dati unele sfaturi in ceea ce priveste alimentatia.
Multumesc !
Claudia, toate informatiile de aici se bazeaza pe cautarile si interesul meu in ceea ce priveste alimentatia – nu sunt doctor si nici nutritionist, si orice dieta trebuie adoptata cu avizul prealabil al unui medic. Iti pot spune insa ca prietena mea a avut cancer la san, si din momentul in care a aflat a eliminat carne si orice alt produs animal, zahar, alimente procesate, a mancat in proportie foarte mare legume si fructe crude si germeni de tot felul de seminte (facuti in casa), si a baut zi de zi acest suc. Acum este bine. In paralel a facut si chimioterapie, deci nu putem spune daca dieta in sine a adus vindecarea, sau cele doua cumulate. Convingerea mea este ca produsele de origine animala, si in general alimentatia in exces hraneste celulele canceroase, insa asta este doar parerea mea. Iti recomand sa citesti “Studiul China” de T. Colin Campbell, unde este dezbatut pe larg acest subiect. Multa, multa sanatate si vointa pentru mama ta!
Buna! Eu beau acest suc deja de o saptamana,dar adaug si suc de lamaie pentru ca mi se pare prea dulce.
Carmen, si eu mai adaug cate ceva din cand in cand – lamaie, lime, fie mai inlocuiesc marul cu telina, fie pastrez doar sfecla cu mar si lamaie, oricum ar fi, important e sa bem sucuri proaspete! Iti multumesc pentru vizita!
e de aajuns 2 saptamini sa beau sucul acesta?ce pauza ar trebui sa fac
Gabriel, sucul poate fi baut pe durata nelimitata, totusi, datorita cantitatii mari de fier din sfecla, este bine sa iti faci analiza acestuia din sange din cand in cand. Multa sanatate!
Buna ! Ma bucur ca v-am descoperit….si eu beau sucul de aproape 3 saptamâni, dar din păcate nu pot decât seara, m-am obișnuit sa înlocuiesc cina cu el. Uneori in loc de măr si sfecla, am adăugat un grefuit, alteori adăug putina telina si 2 cartofi, spanac verde, depinde cum am dispoziție sa ma joc . Va doresc tuturor sănătate si ma bucur ca existati !
Cristina, iti multumesc mult pentru vizita si ma bucur tare mult ca informatiile iti sunt de folos! Multa sanatate, si te mai astept! Cu drag, Ana
Ana,
Te rog mult sa-mi scrii daca banana poate strica in combinatia data si daca sucul acesta poate ajuta/dauna la vindecarea unui fibrom.
Apreciez cat esti de draguta cu toata lumea, mai rar asa oameni!
Camelia, banana este potrivita mai degraba cu smoothie-urile, sucul este mai bine sa-l pastrezi lichid, pentru a fi absorbit mai bine. In plus banana contine multe zaharuri, sfecla la fel – e cam mult zahar pentru un singur suc. Nu garantez ca sucul va face fibromul sa dispara, insa consumul masiv de fructe si legume, in special sub forma de suc, si reducerea cantitatii de sare consumata, alcalinizeaza organismul si echilibreaza necesarul de Potasiu, care impreuna pot rezolva dezechilibrul hormonal, care, din cate stiu, este cel mai adesea cauza formarii fibroamelor. Multa sanatate!
Spuneti-mi si mie daca este recomandat sucul de sfecla pt mama , care are leucocitele si neutrofilele f mari. Deocamdata doctorii nu au putut stabilii ce are pentru ca restul analizelor: VSH , indice FAL , markeri tumorali , au fost ok.Mama a baut 1 zi suc de sfecla+morcov+telina si are dureri in abdomenul inferior cu radiere pe partea stanga.Multumesc si muuulta sanatate tuturor !
Camelia, din pacate nu sunt medic si nu pot face decat recomandari generale legate mai degraba de preventie a bolilor. Sugestia mea ar fi sa intrebati medicul daca poate consuma acest suc. Eu as adauga totusi ca un aport de nutrienti de baza precum Potasiu si Magneziu, care se gasesc in fructele si legumele crude, in avocado si in leguminoase, echilibreaza functia ficatului si ajuta la detoxifierea organismului, un lucru necesar in tratarea oricarei afectiuni. Iti recomand cartea Dietary Healing, de Kathryn Alexander, care se gaseste doar in limba engleza pe site-ul Amazon.com sau Amazon.co.uk. Si inca un lucru – in dietele detox pentru tratarea bolilor cronice, telina se evita pentru ca are un continut mare de Sodiu (element care se evita complet in aceste cure). Multa sanatate mamei tale!
A m o intrebare. Pentru cei care sunt predispusi sa faca pietre la rinichi e bine sa consume acest suc de sfecla rosie?
Mihaela, nu stiu daca sfecla este indicata pentru cei cu predispozitie de pietre la rinichi, pentru ca are un continut mare de oxalati, din care se formeaza unele dintre aceste pietre. Mai degraba as sugera sa folosesti suc de mere proaspat stors, pentru ca stimuleaza activitatea rinichilor. Si am inteles ca si argila Algo are avea efecte de eliminare a pietrelor la rinichi (uite site-ul lor http://argila-algo.ro/). Multa sanatate!
Daca doar le rad are ceva?
Nico, daca se bea sucul, organismul nu mai consuma energie pentru a digera, iar nutrientii sunt absorbiti repede. Daca le razi vei beneficia de aceiasi nutrienti, insa va dura ceva mai mult pana vor ajunge sa hraneasca celulele. Ar fi de fapt o salata – oricum ar fi, important e consumul de cat mai multe legume si fructe crude, sub orice forma – smoothie, sucuri, salate.
[…] sursa […]
Buna, as vrea sa incep si eu o cura cu acest suc miraculos. Am incercat deja, sa vad, daca imi place gustul si e foarte bun. Anumite vitamine din sucul de morcov sunt asimilate de organism doar in combinatie cu putina grasime. Oare se schimba actiunea si efectul sucului asupra organismului in cazul in care se adauga sucului putin ulei?
Grozav suc! M-a convins sa-mi cumpar storcator 🙂 In blender e prea gros – l-am mancat cu lingurita.
Ca proportii, cred ca am sa scad cantitatea de sfecla – ca sa domolesc gustul ei de “pamant ud” – dar dincolo de asta, asocierea cu lamaie, morcov, mar e delicioasa!
Nu stiam de toate proprietatile si beneficiile lui, dar mi-am facut de multe ori salata de sfecla+morcov+telina (date de razatoare).
Minunat blog!
Buna …eu pun si o lamîie ,,.este ok ,,.sau stric tot ?????
Buna Ana,
Cu ceva timp in urma(aproape un an)in fam mea s-a produs “minunea”,am descoperit scrierile Oliviei Steer,Corneliei Marin,Cristelei Georgescu si de atunci am inceput sa renuntam la carne,mezeluri,dulciuri si alte produse rafinate astfel incat imi faceam probleme cum as putea inlocui aceste alimente cu altele sanatoase pt organism.De o saptamana am descoperit si pagina ta si cred ca nimic in lumea asta este intamplator,retetele tale mi se par destul de usor de pregatit ,eficiente si ma regasesc chiar in anumite stari pe care le descri.
Achizitionarea de equipamente pt bucatarie nu este obligatorii ,insa din experienta(dupa ce am ars 2 aparate facand pasta de caju) am
constatat ca un aparat de calitate
este mai eficient.
Am cumparat un un storcator slow juicer iar sucul de morcov,sfecla si mar este f apreciat si des intalnit la micul dejun.La blender fac de obicei smoothie verde cu telina ,spanac ,mar ,patrunjeletc.
De ceva timp ma macina un gand…am inlocuit alimentele pe care le foloseam cu altele in proportie de 70% dar am citit ca daca nu folosim fructe si legume ecologice ,ii facem un rau mai mare organismului manacand celelalte alimente pline de chimicale.Am situatii cand intru in panica,copilul meu(6 ani) citeste etichetele alimentelor pt a ne spune cati consevanti contin.
Chiar fac mai rau alimentand familia cu si mai multe chimicale decat o faceam inainte de a renunta la carne?
Ionela, si eu am aceeasi problema. De fiecare data cand ma duc la piata, ma gandesc de zece ori inainte sa cumpar un ingredient, pentru ca imi imaginez cum toarna producatorii chimicalele cu cana. Recent am inceput sa achizitionez din cand in cand produse din agricultura ecologica sau in curs de conventie ecologica. Pretul este dublu sau mai mult decat ce gasesc in piata, dar macar din cand in cand nu mai stau cu gandul la ce chimicale au turnat. De ceva timp comand de la ecoshopping.ro (sunt cei recomandati de Cornelia Marin), si mi s-au parut ok, pentru ca ambaleaza produsele corect. Am mai luat iarna de la Biodumbrava, insa nu reusesc sa ajung intodeauna in seara livrarii la Bacania Veche unde au punctul de desfacere, si cum produsele nu se pastreaza la rece, cand ajung a doua zi dimineata toate plantutele sunt deja ofilite. Mai sunt si alti producatori micuti – Legume de Tara, Legume Fericite, iar vara sunt cei de la Cosul de Legume, care fac livrari masive. Eu cred ca nu poti evita chimicalele, insa trebuie sa-ti iei toate masurile pentru a intra cat mai putin in contact cu ele. Adica – comanda macar o parte din fructe si legume din agricultura ecologica, mai ales ca ai un mare aport in alimentatie, evita fructele si legumele de la supermarket, elimina produsele rafinate, consuma rar soia si produsele derivate gen tofu, pentru ca nu stim daca sunt GMO si in plus contin fitohormoni, consuma cat mai rar produse de origine animala, pentru ca sunt acestea sunt crescute in condiitii neetice, administrandu-li-se hormoni si antibiotice si fiind hranite cu tot felul de chimicale, si gateste cat de des posibil acasa, mai ales dulciurile si painea pentru cel mic, din faina integrala, pentru ca faina alba are tot felul de amelioratori. Cat mai multe produse de sezon, cat mai urate si atacate de viermisori si gaurite de insecte, pentru ca inseamna ca n-au fost prea mult tratate. Cat mai putina sare, pentru a nu pierde potasiul luat din sucurile proaspete si pentru a preveni bolile cronice. Cat mai multe proteine vegetale (linte, fasole, naut), alaturi de legume si salate, pentru ca proteinele sa fie asimilate de catre organism. Cat mai putine medicamente si mai ales antibiotice. Organismul are capacitatea sa elimine toxine, cu ajutorul unei diete corecte, deci trebuie sa-l ajutam combinand corect ingredientele, si sa ne relaxam, caci nu le putem controla pe toate. Oricum, ai facut deja o alegere minunata pentru tine si familia ta! Cu drag, Ana
Buna Ana,
Apreciez promptitudinea raspunsului.Am, uitat sa precizez ca nu locuiesc in Romania ci in Madrid .Am fost in vizita la una din cele mai cunoscute sere eco dintr-o localitate apropiata si ne-au explicat despre culturile eco.Am cumparat atunci cateva legume si am fost multumiti asa ca am repetat comanda insa calitatea legumelor era diferita(rosiile aveau coditele deja foarte
uscate,morcovii erau gigantici etc).deci am renuntat.Am avut ocazia sa ajungem in Februarie la Valencia unde era in toi sezonul citricilor si am cumparat direct de la producator din mijlocul livezii,bineinteles ca nu se compara cu ce avem supermaket.
Painea o pregatim acasa (sotul este specialistul) iar de curand am descoperit un depozit de unde cumparam migdale,alune de padure,seminte chia,in,susan,mei,quinoaetc la preturi de-a dreptul convenabile comparand cu ceea ce gasim la magazine(conditia este sa cumparam macar 1kg).Dulciurile se fac in
casa de la bombonici si batoane cu seminte pana la placinte .
Pe la doctor cu cel mic ajungem doar o data pe an la “revizia periodica”chiar a fost f mirata pediatra .Pt dimineti avem pregatit borcanelul cu miere,ghimbir,catina si propolis.
La sucuri adaugam mai mereu putin ghimbir .Aparatul slow juicer (Hurom)l-am comandat din tara ,aici fiind cu cel putin 100€mai scump )si datorita lui ,fiul meu a inceput sa bea sucuri naturale din orice,pt ca participa in mod constant la preparare.
Mi-a spus cineva zilele trecute daca nu ne-am gandit ca ,povestind despre toate aceste lucruri minunate ,nu-i tubluram pe ceilalti pt ca noi din dorinta de a face cunoscut ceva ce noua ne aduce mai putine ureri de cap,kg in plus si multa energie,de fapt ii indepartam de noi.
Visul nostru este ca atunci cand ne vom intoarce in tara sa ne facem o gradina ecologica cu multe plante aromatice .
Este pt prima oara cand percep postul ca pe ceva natural fara a simtii restrictiile alimentare pt ca ,in afara de peste (ocazional si doar cel pescuit) si branza/iaurt de capra ,mananc tot ceea ce mancam si inainte.
Zi senina si plina de energie iti doresc!
Buna Ana,
as avea o intrebare ,…in ceea ce priveste anumite calcifieri din organism ,..,ma refer in primul rand la cele de pe artere , vene ,…acest suc din cate stii tu are ceva efecte ???
Florin, din cate stiu din cartea “Dietary Healing”, Kathryn Alexander, calcifierea se datoreaza aciditatii din organism, instalata ca urmare a unui mare consum de proteina animala, a produselor rafinate (zahar alb, faina alba, uleiuri rafinate) si a dezechilibrului Magneziului si a Potasiului. Sucul propus de mine alcalinizeaza si hraneste organismul cu Potasiu si anti-oxidanti, iar daca se renunta la alimentele enumerate mai sus si se introduc leguminoase (linte, naut, orez negru) care sunt bogate in Magneziu, si o mare cantitate de fructe si legume crude (pe cat posibil cultivate in agricultura ecologica) care echilibreaza schimbul Potasiu-Sodiu la nivel celular si alcalinizeaza mediul acestora, cred ca lucrurile vor sta mai bine. Multa sanatate!
De aproape o luna atot urmez regimuri si cure de detoxifiere. Am inceput cu alimente yang pentru 5 zile, am continuat cu shank prakshalana si apoi 10 zile de oshava, urmate de 4 zile de revenire – urmate la randul lor de oua, cozonaci si mielul de paste. Acum dupa vre-o 5 zile de paste parca as continua cu detoxifierea in special la nivel de ficat si bila. Citisem undeva candva de sucul de mere, dar desi obijnuiam sa mananc doua mere mari o data din sucul a 4 mere mi-a fost rau o jumatate de zi cu ameteli si stari de voma imediat dupa ingerare. Astazi am vrut sa incerc sucul de sfecla rosie despre care auzisem tot asa, de undeva candva… dar imi era cam frica sa-l comsum simplu dupa experienta cu merele de ieri. Asa ca am luat o sfecla mijlocie, un mar si un morcov potrivit si le-am bagat la storcator. Am adaugat o jumatate de lamaie temandu-ma de gustul exagerat de dulce pe care-l poate avea sfecla cu mar si … ca sa nu-mi mai fie rau si sa evit starile de voma am pus si o bucata generoasa de ghimbir. Planuiam sa mai pun sare si ardei iute cu putin hing… dar cand am gustat din suc … aproape incredibil – avea tot ce-i trebuia – chiar si sare si nici nu era prea dulce si nici acid ca sa-mi deranjeze stomacul… nimic care sa intepe sau sa doara sau sa fie prea intr-un fel sau altul…. totul perfect si potrivit – cel putin pentru persoane ca mine. Nu m-a durut capul, nu mi-a fost rau, nu mi-a fost foame…. si cred ca e foarte bun si potrivit.
Mare grija la alternarea detoxului si excesele alimentare (cum a fost cel de Paste). Eu sugerez moderatie, multe fructe si legume crude sau transformate in suc pentru necesarul de nutrienti de calitate, si cate un detox serios de 2 ori pe an, ca sa nu solicitam organismul. Foarte buna idee ai avut cu lamaia si ghimbirul (daca bei doar suc de mere, merge lamaie adaugata ca sa ii tai din dulceata). Eu ma impac mai greu cu gustul ghimbirului, insa pentru cei care il suporta, e sanatate curata! Multa sanatate! Cu drag, Ana
Buna Ana si salut tuturor ce au scris aici. In sfarsit mi-am cumparat storcator dr legume si fructe…pentru mine o minune ca mi-l doream de mult…in fine,stiam de sucul de sfecla dar nu in combinatia de mai sus : mere, morcovi lamaie etc.sigur il fac si va tin la curent…sa va scriu si eu un suc de detoxifiere : 2 mere verzi, un castravecior, doua miini de spanac, 2 feliute de ghimbir si un ardei verde (optional). Intradevar banana, mango, papaya sau avogado nu sunt bune sa fie bagate in storcator deoarece devine un fruct zdrobit nu stors. Si mai am un pont : nu aruncati pulpa ramasa ! puneti o punga in dispozitivul pentru pulpa si ce ramine poti folosi la prajituri, briose etc. Acum va las (ma duc la storcatorul meu ) si ma bucur ca v-am descoperit. Revin…
Georgeta, felicitari pentru achizitionarea storcatorului si multumim pentru sugestii! La cat mai multe sucuri delicioase si sanatoase! Cu drag, Ana
I am not sure how this works since I am typing in English, but I am trying anyway. I was just wondering did you add the beet greens in with this juice or leave them out? I love your blog and I am glad there is a way to translate it. 🙂
buna , eu folosesc acest suc de 3 luni, am fost diagnosticata cu tumoare dar adaug si o banana, la reteta data de dumeavoastra.Alexia
Alexia, e bine sa bei sucul asa cum simti ca organismul il tolereaza cel mai bine – cu lamaie, banana, grapefruit – dar este de preferat sa folosim fructe care se pot stoarce, pentru ca nutrientii sa se absoarba rapid. Iti urez multa, multa sanatate si vointa, si sa ai incredere in capacitatea de refacere a organismului tau! Cu drag, Ana.
Am baut sucul de sfecla combinat cu morcov si mar timp de cateva luni.De aproximativ o saptamana am luat o pauza, insa observ ca scaunul tot se coloreaza.este normal acest lucru?se elumina mai greu pigmentul din organism?
buna Ana, felicitari pt site, pagina, comentariii, etc…am si eu o dilema…in fiecare dimineata, beau un pahar cu apa pe stomacul gol, si apoi sucul de mere, morcov, lamaie, si ghimbir cu mancarea, dupa antrenament…..crezi ca ar trebui sa beau sucul pe stomacul gol….multumesc…o zi buna
Viorel, multumesc mult pentru cuvintele frumoase! Si eu fac exact ca tine – beau apa pe stomacul gol, apoi sucul, si este ok. Ideea e sa nu il bei dupa ce ai mancat, pentru ca nutrientii sa fie direct absorbiti, fara sa mai soliciti si procesul de digestie. Cu drag, Ana
buna Ana, pentru putin…le meriti..si eu iti multumesc pentru raspuns, mi-a fost de mare ajutor… spor in continuare.Cu drag Viorel
Bună, Ana.
În primul rând, felicitări pentru acest site. Pentru mine, un om care abia acum, după 30 de ani de la naștere :), a început să se preocupe mai mult de ceea ce consumă, este o adevărată sursă de inspirație.
În legătură cu acest suc, aș avea o întrebare: l-am consumat în fiecare dimineață, timp de o săptămână și câteva zile și, de vreo 2 zile, observ că îmi crește foarte tare tensiunea. Nu am măsurat-o, dar sigur crește. E adevărat că n-am păstrat neapărat proporțiile (adică am folosit o sfeclă mai mărișoară și, uneori, am înlocuit mărul cu ananas).
Am citit undeva, foarte scurt menționat, că sfecla roșie are această contraindicație și voiam să te întreb dacă ți s-a întâmplat asta vreodată. În primele zile m-am simțit foarte bine și n-aș vrea să întrerup consumul, ci să găsesc o soluție.
Îți mulțumesc.
Buna Ana,
Pe langa ce minuni citesc pe aici vreau sa te mai intreb de o alta minune: sucul de varza cu morcov???ce parere ai despre el? (1/4 varza+2 morcovi+1/4 pahar apa) se bea pe stomacul gol? In orice moment al zilei? Am probleme cu hiperaciditatea…aproape de operatie.
Merci.
Buna Ana, eu beau suc de morcov , castravete, si mai pun cateodata si cate o sfecla, cate un mar aproximativ de vreo 3 sapt, este f bun, citesc aici de energia pe care o simt alte persoane, eu inca nu simt energie si ma simt in continuare mereu obosita si somnolenta :), mentionez ca am o hepatita cronica virala B,am si anemie, ce sa mai beau , ce sa mai consum sa ma simt si eu asa mai in putere? si dupa ce beau acest suc imi vine sa dorm sincer :),poate ptr ca eu consum dupa ce vin de la serviciu si sunt si putin obosita, poate ca si de aceea ma doboara :). Iti multumesc
buna seara! ajuta si la scaderea in greutate la diabet pe insulina???? multumesc
Buna ziua Ana!vreau sa te intreb daca sucul de sfecla rosie se poate bea pe perioada alaptarii.
Interesant blog Ana….consumul de fructe si legume nu are ce sa trice pt organim…dar de mentionat ca pt a mentine o sanatate a organismului e important si ce alimente consumam…si in general stilul de viata in ceea ce priveste alimentatia zilnica….conumul de miere de alnina …ghimbir …etc …dimineata pe stomacul gol…este fff benefic…dar sa fie dupa ce a baut cel putin 100ml de apa….si inca ceva…sucurile naturale trebuie consumate in cantitate max de 150- 200 ml zilnic…in special fiind vb de sfecla rocie chiar pana la 150 ml deoarece este un puternic detoxifiant…si ficatul poate fii dereglat…..in rest multa anatate la toti
VA ROG UN SFAT.AM DIABET PE INSULINA SI PROBLEME CU DIGESTIA SI TRANZITUL INTESTINAL.MA SIMT PERMANENT BALONAT SI NU AM TRANZIT DECAT CU MULTE LAXATIVE.CE FEL DE SUC AS PUTEA CONSUMA SI CUM SE OBTINE FARA STORCATOR DE LEGUME .AM BLENDER. SE POT COMANDA LA UN PRODUCATOR GATA PREPARATE ? VA MULTUMESC
Buna Ana! Este extraordinar acest suc de sfecla rosie,morcov si mar……dar vreau sa stiu cand si cat timp se face pauza pentru consumul lui? Multumesc!
Buna Ana:-) eu consum sfecla rosie cu morcov si doua linguri de catina.Ce crezi despre aceasta combinatie? Este foarte gustos sucul . multumesc.
ptr.tratament preventiv,as vrea sa stiu care sint dozele la un copil de 8 ani si 4 ani.Multumesc si astept un raspuns…
[…] sursa […]
La copii cat timp pot da acest suc ??? Bem de două săptămâni toata fam.mentionez copii au 5 respectiv 10 ani
Buna seara.
Eu beau suc de sfecla rosie, morcov si mar de 6 zile si de cand beau acest suc sunt constipata si ma simt plina la stomac. Stiti care ar putea fi cauza? Va multumesc.
Buna fratilor eu folosesc acest suc de 3 ani de zile si e Incredibil..imi fac analizele anual, nu am nici o problema..nici cu fierul nici cu zaharul in concluzie nu mai fiti speriati din fructe nu ai cum face boli grave precum cancerul care se dezvolta in mediu acid (precum e carnea) dar nu trebuie exagerat.Eu beau 2 cani pe zi o luna apoi fac pauza asta insemnand beau 1 pe zi reduc la jumate si lucrez in constructi in state si e nevoie de un asfel de energizant.Va salut si sanatate la toata lumea.
b ziua va rog daca puteti sa-mi spuneti ce cantitate de suc de sfecla,morcovi si mere si pt ce perioada este necesara pt diminuarea diabetului?? va multumesc
Eu beau in fiecare dimineata cate o jumatate de litru din acest suc si e foarte OK. Chiar daca imi ramane pastrez la frigider si nu are absolut nimic. Ma simt foarte bine!!!!
Am 45 de ani ,am tensiune mare 18 cu 12 iau medicamente ,ma ajuta sucul de sfecla in scaderea tensiuni?
PENTRU DEZINTOXICARE CU MEDICAMENTE CESUCURI SUNT BENEFICE ? FOLOSESC BLENDER IN LOC DE STORCATOR .MULTUMESC .
Buna, te rog mult imi poti spune daca trebuie baut doar sucul de la sfecla,mar ,morcov sau le pot baga si la blender? Multumesc
Buna Ana,
Felicitari ptr blog in primul rand si ptr ca incurajezi “poporul” sa bea sucuri naturale si nu cele care se gasesc la raft cu mii de e-uri..
Am inceput sa consum si eu acest suc (sfecla ,mar,morcov) de vreo 4 zile si ma simt foarte ok dar totusi nu stiu cat timp il pot consuma fara sa imi faca rau ,gen paralizia corzilor vocale sau ce alte contraindicatii ar mai putea avea consumul in exces.tin sa mentionez ca ultimele analize la sange valoarea fierului a fost putin peste limita normala .Crezk ca e ok sa consum in continuare?
Multa sanatate!!
SALUT ANA TE ROG INCO ODATA IMI COFIRM …DACA TENSIUNEA ,PUTIN ZAHARUL ESTE MARIT SI PLUS INIMA CA STII UNDEI TENSIUNEA ACOLO E SI INIMA SE POATE DE BAUT SUC DE SF.ROSIE MORCOV SI MAR NU FACE RAU
buna.in blender se pot face sucurile acestea?multumesc
Va rog sa mi spuneti daca sucul de sfecla rosie este recomandat in cazul unui cancer la stomac.multumesc anticipat si toate cele bune
Se pare totusi ca acest consum de sfecla rosie are si efecte adverse . Nu stiu ce sa zic, ar trebui sa fim prudenti , face detoxifiere insa ba ne afecteaza corzile bocale, ba nivelul fierului din organism trebuie atent urmarit, ba favorizeaza cresterea tensiunii.
Ar trebuie sa studiem atent inainte de a incepe sa consumam sucuri naturale, sa stim si la ce efecte adverse sa ne asteptam.Mai ales daca ne administram si alte medicamente . Asa cum analizam prospectul vreunui medicament pe care intentionam sa-l consumam, asa ar trebui sa studiem si acest consum sucuri de fructe/legume care asociat cu alte medicamente ne-ar putea face mai mult rau decat bine. Va sugerez sa studiati inainte de a incepe sa consumati orice .
Buna Ana…Daca am gastrita pot sa beau si eu suc de morcov,mar,si sfecla…..Inca ceva mama are tensiunea foarte mare si e cu inima ar putea consuma suc de legume….la dureri de oase este bun sfecla,maru,si morcovul…….Va multumesc
Buna. As vrea sa stiu daca sucul poate fi baut permament, sau e nevoie sa se faca pauze? Multumesc.
Buna ziua,
Va rog frumos sa imi Spune-ți daca puneti sfecla cruda in storcatorul de fructe sau e deja prefiarta?
buna ziua
consum acest suc miraculos de 8 luni de cand am aflat ca am hepatita c.
De 6 luni FAC TRATAMENT CU INTERFERON SI RIBAVIRINA CARE ANEMIAZA .Acest suc m-a ajutat sa pot rezista .
Buna,
Acest suc se poate bea si dupa ce mananci? De exmplu dupa micul dejun, dimineata ma grabesc la serviciu si nu am timp sa astept 1 ora si apoi sa iau micul dejun. M-am obisnuit sa mananc dimineata. Ma gandeam sa mi-l prepar la munca si sa-l beau inanite de masa de pranz.
*scuze pentru greselile de ortografie din postare, scriu de la serviciu. Te pup.
este bun
Buna Ana , am citit articolul tau si mi se pare foarte interensant eu am lipsa de fier de cand ma stiu , am ajuns in mai multe randuri la spital . Din pacate nu pot sa fac perfuzii cu fier pt. ca sunt alergica la acestea si trebuie sa i-au pastile zilnic .De maine am sa intrerup medicamentele si am sa incerc o perioada cu acest suc .Sper sa ma ajute .
E posibil sa te doară capul si sa ai dureri in piept de la acest suc?
Dupa 3 sapt. de consumat suc proaspat:mar morcov ,sfecla si portocala ,mi-am facut analizele:colesterolul la limita inferioara,la fel si transaminazele;
Aum dupa o luna ,ma gandesc sa iau o pauza ;este in regula?!
Pentru cei cu diabet este OK sa consume acest suc?!
Si eu fac acest suc zilnic dimineata si acum incerc pe mai multe zile….doar suc dar eu pun mai multe mere ….dar e absolut delicios acest suc, cu mentiunea ca e bea imediat ce l ai stors altfel degeaba il mai bei, se oxideaza si nu ai facut nimic. legumele si fructele trebuie sa fie curate si fara lovituri sau zbarcituri.
buna ziua ,eu fac de o luna salata cu sfecla,morcov ,mar si doi catei de usturoi,si am fost mirata ieri cand mi am verificat tensiunea era f buna iar pulsul care sarea si la 120 era 74 .de cativa ani decan imi verific tensiunea acasa nu am mai avut asa scazut pulsul.
iti multumim ana pentru toate informatiile data
si inca ceva eu prefet salata pantru ca inlocuiesc micul dejun
sper sa te revedem pe blog
buna ziua din nou
stie cineva de ca ana nu mai raspunde pe blog?
Buna seara, am o rugaminte si o intrebare la dumneavoastra. Pe scurt, mama mea este operata de doua ori de cancer,prima data de san a doua oara toracic, am inceput sa-i dau suc de sfecla, mar si morcov, il bea de mai bine de trei luni, intrebarea mea ar fi cat timp are voie sa bea acest suc? Si rugamintea mea ar fi daca ma puteti ajuta si cu alte retete de sucuri din legume fructe,etc…care ar fi combinatiile pentru preparare. Va multumesc, si va doresc multa sanatate.
salutare tuturor, as putea tine o dieta cu acest suc de mere, morcovi si sfecla ? Daca beau in jur de 2L pe zi mai slabesc sau contine prea multe calorii ? ASTEPT UN RASPUNS PLS.
Imi place mult gustul acestui suc. Pe langa aportul de minerale si vitamine pe care-l confera organismului.
Am fost diagnosticat de o acnee rozaceie ce ma supara foarte rau. De ceva timp Dr. meu de familie ma indrumat sa iau suc de sfecla rosie,morcov si mar pt.curatarea ficatului. Am vazut o schimbare dupa o saptamina. Cit timp se tine ?
e
[…] Sursa: www.blogculegume.ro […]
Buna Ana! Eu beau in fiecare dimineata pe stomacul gol suc preparat din 3 morcovi,2 mere ,un pomelo si o sfecla rosie de marime mijlocie.Imi iese suc 3 pahare si le beau linistita.Dupa pauza de o ora iau o lingura de pastura si literalmente nu simt nevoia de mic dejun.Seara iau 2 linguri de catina cu afine pastrate in miere de salcam.Intrebarea mea este: dauneaza cantitatea de suc 3 pahare zilnic? Multumesc.Si felicitari pentru omenia si bunavointa care te reprezinta ajutand cu noblete pe cei din jurul tau.Iti doresc tot binele din lume si tuturor multa sanatate.
Noi bem sucul asta de cand era fetita mea mica acum are 11 ani ..e foartebun pt anemie…dar am observat cand il beau pe stomacul gol imi face acid..am inceput sa l beau dupa mancare si e la fel de bun…nu stiu daca corpyl isi trage la fel nutrienti dar am o esofagita de reflux si am observat ca mi e mai bine dupa mancare…
Beau acest minunat suc de 6 luni de zile
Am o lipsa de fier in organism
hemoglobina foarte scazuta
In ultimpul timp am simtit ueturimi la urinare
Ce poate sa fie?
Multumesc,Ana!
Bună Ana, cât de benefic este acest suc pentru virusul hepatitei b??? Georgeta Argesanu.
Bună Ana. Eu am o problemă mare cu fierul, nu l pot asimila si ma lupt asa de vreo 5/6 ani. Iau fier si nu se fixează. Crezi ca acest suc este de ajutor? Marturisesc ca azi am facut un suc din sfeclă si struguri si m am simțit super bn după ce am baut. Ai putea sa ni dai in sfat? Multumesc din suflet.Îți doresc tot binele din lume. Astept răspunsul tău.
Rugamintea mea e sa imi spuneti care e varianta recomandata, blender sau storcator?
Se poate face si la nutribulet si se poate adauga si o lingurita de miere
va rog frumos cat timp se bea suc de sfecla cu mar simorcov,va multumesc
Va rog frumos cat timp se bea suc de sfecla cu mar si morcov sau se poate bea zilnic fara intrerupere va multumesc.
Va rog frumos cat timp se bea suc de sfecla cu mar si morcov sau se poate bea zilnic fara intrerupere va multumesc.sau se face puza dupa un timp
Nu imi inchipuiam combinatia asta asa de buna!In fac in blender!
Am inteles ca nu e bn sa combinam fructele cu legumele.
bUNA ZIUA!
Iar eu reteta dvs am facut o in loc de suc de lamaie cu apa.si a fost nevoie cam de un pahar si(era prea gros continutul)Am inteles ca apa combinata cu fructe legume nu e buna fiindca fermenteaza n stomac.In cazul sucurilor smoothie este permisa apa?
se poate bea acest suc de sfecla,morcov si mar in continu sau se face pauza.
Buna ziua .am inceput si eu de ieri sa beau acest amestec de sucuri de sfecla rosie,morcovi si mar dar l-am baut pe stomacul gol si am avut niste dureri de sstomac groaznice .imi puteti spune daca din cauza amestecului asta?poate afafecta stomacul?
Buna ziua .am inceput si eu de ieri sa beau acest amestec de sucuri de sfecla rosie,morcovi si mar dar l-am baut pe stomacul gol si am avut niste dureri de stomac groaznice .imi puteti spune daca din cauza amestecului asta?poate afecta stomacul?
Bună ziua, beau de 2 sapt zilnic suc de morcovi și de 4 zile sucul de sfeclă, dar sucul de sfeclă separat de cel de morcovi iar azi mi a venit înapoi tot …Am vomitat tot, mă poate ajuta cineva sa îmi spună de ce
Sucul de sfecla rosie este greu de suportat asa ca atare. Cutati pe net combinatii de frcute , legume din care sa rezulte un gust placut. Nu consumati cantitati industriale, nu are nici un fel de beneficiu, pe linga faptul ca se inhiba secretia proprie de antioxidanti se pun la lucru si rinichii sa curete singele de diferite minerale in exces. Va dau un exemplu dat de o doctorita in nutritie din SUA. Ai 1 l suc de portocale si 1 L apa. Iti este sete. Esti tentat sa bei sucul de portocale. Il bei , numai ca in singe ajunge o canitate foarte mare de potasiu. In rinichi sunt niste receptori ( nu se stie exact cum functioneaza ei) care primesc informatia ca in singe este mult potasiu si tot singele din organism este directionat spre rinichi sa fie curtat de potasiu ( mineralele trebuie sa fie in echilibru in corp). Munca in plus pentru rinchi, bani aruncati la toaleta. Eu cred ca trebuie sa dam organismului cantitati moderate.
Bună vreau să încep și eu,sora mea consuma de o lună și da rezultate foarte bune,a si slăbit .toll
Cumnatul meu are diabet si de când bea preparatul acesta se simnte minunat .el bea seara si dimineața . De mâine încep să fac și eu . Succes!!!!
Eu am inceput cura cu suc de morcovi mar si sfecla rosie si am usoare dureri in zona ficatului ar trebui sa opresc cura sau sa beau incontinuare??
Am vazut recent o emisiune pe BBC Earth despre antioxidantii din diferite sucuri de mare calitate si in general despre antioxidantii adusi in organism in cantitati mari din surse externe. Nu au nici un fel de beneficu. Organismul secreta atioxidanti proprii. De asemenea radicalii liberi au si ei rolul lor. Atioxidantii in cantitati mari din surse externe inhiba propria secretie interna. O concluzie cred ca se poate trage de aici, nu trebuie exagerat, canitatile ingerate trebuie sa fie moderate si nimic nu poate sa suplinesca un regim alimentar echilibrat impreuna cu ceva exercitii fizice facute in mod constant.
Eu am esofagita de reflux si pietre la fiere. p
Pot consuma acest suc ?
Ce cantitate maximă de suc de morcov se poate bea într-o zi?
Se poate adăuga în compoziție si suc de cătină?
Imi poate spune cineva o retetă de sucuri naturale cu care as putea da jos cateva kg? Multumesc
sucul de sfecla rosie, mar, si morcov il pot cunsuma si diabeticii ?
Buna,am incercat combinatia si imi place foarte mult!doresc sa beau zilnic doar ca-mi ia ceva timp prepararea si as dori sa intreb daca se pierde din nutrienti daca curat si tai seara sfecla, morcovii si marul (eventual sa pun in frigider?)iar dimineata doar sa le pun in storcator.Multumesc!
Buna, am încercat si eu aceasta combinație, este absolut delicioasă. Am doar o întrebare, este vreo diferența daca am folosit blender-ul si nu storcatorul? Mi s-a zis ca sucul e absorbit mai repede de organism dar nu cred ca asa nu isi face efectul.
Salut! Efectul este acelasi daca in loc de storcator folosesc blenderul? Multumesc!
Buna!
Beau acest suc de aproape 7 luni. Se poate bea pe perioada nedeterminată sau trebuie sa fac pauza? Multumesc
Beau acest suc de 3 luni si nu stiu daca trebuie sa fac pauza, sunt operate de cancer la plamani si am facut si chimoterapie. Va multumesc!
Trebuie neaparat sa fie baut pe stomacul gol?
Eu m am apucat de acest suc de vreo 4 luni cand am inceput sa am permanente crize de fiere de nu mai puteam sa mananc nici peste pe gratar. Acum sunt bine pot manca din cand in cand si un McDonalds dar la prajeli am renuntat. Sfecla face bine in cazul tuturor bolilor la diverse organe dar nu cred ca suplineste ajutorul doctorului. Multa sanatate!
Buna ziua
Eu zm reflux gastroesofagian destul de puternic, am inteles ca acest suc ar putea ajuta, este adevarat?
Multumesc
Sunt infectata cu virusul c,ficatul nu este afectat,fac analize speciale pt a vedea daca trebuie tratament sau nu,Intrebarea mea este daca beau sfecla afecteaza cumva ,,deoarece contine mult fier si am inteles ca tr sa evit fierul. EU FAC CURA DEJA CU SFECLA,MORCOV SI MAR DE CATEVA LUNI.
SI DACA ELIMINA VIRUSUL ACEASTA CURA CU SFECLA?
VA MULTUMESC!
Eu am scapat de Lupus cu acest suc in doar 1 luna de consum zilnic ( 1 pahar pe zi). Am consumat doar acest suc si am tinut regim alimentar . Fara pastile sau alte bazaconii . Chiar este o MINUNE de suc !
Buna ziua,tatal meu are diabet si il dor foarte tare picioarele poate folosi sucul de sfecla rosie?Multumesc!
Buna seara am o întrebare am fost operat la coloana de o tumoră benignă chiar cum am ieșit din spital am consumat 2luni suc de sfecla morcov mere și țelina un pahar de 200ml zilnic pe urma l-am oprit că am văzut la televizor Pe tv2 că sa nu mai bem pt că zahărul de la sfecla alimentează tumoră ce sa fac sa mai beau sau nu
Îmi place această combinație!.. Numai prepararea zilnică a acestei băuturi necesită timp și efort 🙂
These look so good! I love how easy they are to make – and, of course, that they are healthy!
I love this recipe. thanks for sharing A wonderful drink.
Eu pe razatoare am facut pt ca nu am storcator sper ca si asa pot consuma
Am probleme cu tensiunea este bn sa beau suc de sfecla cu mere…
Ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns? Am 200 kg de mere si vreau sa le combin cu sfecla si morcov dar nu stiu cam ce cantitati sa pun. Am 2 juniori de 5 anisori si le as face pentru ei mai mult. Multumesc
Bună seara. Am si eu câteva întrebări la dvs? Am citit că sucul de sfeclă roșie nu trebuie băut imediat ci trebuie lăsat 2-3 ore.
Cu cât timp trebuie să mă trezesc să îl pregătesc să am timp să îl las cel puțin 2 ore apoi să îl consum pe stomacul gol?
Dacă îl prepar de seara să îl consum dimineața are ceva?
Am citit că nu este bine să amestec sucul de sfeclă roșie cu fructe ( mere) ?
Dacă consum doar sucul doar sucul de sfeclă roșie dăunează? Va multumesc frumos.
Buna,
Cosmin, consum de mult timp acest smoothie, sfecla rosie cu mar si mar.
Acest lucru il fac la indicatia nutritionistului, nu pentru ca as suferi de o boala, ci pentru intretinere, tonus samd.
Am citit si eu foarte multe, atat bune cat si rele, mai putin negative decat pozitive.
Din lipsa de timp, eu il prepar de seara, il las in recipientul blenderului, umplut max, il inchid cu capacul f bine si il pun la frigider; ideea este sa nu stea la cald si in contact cu aerul, nutrientii se oxideaza rapid. Dimineata il consum, iar micul dejun il servesc la serviciu.
2. ATENTIE! Nu consuma numai sucul de la un fruct/o leguma stors/stoarsa, vei consuma numai fructoza, iar valoarea glicemiei se va ridica in stele.Se consuma sucul cu tot cu pulpa.
Toate bune!
Am inteles ca este recomandat si pt anemie.Il poate consuma si copiii peste 10 ani?
Buna as dori sa intreb si eu daca folosim si pulpa impreuna cu sucul?
Buna ziua. Am si eu o intrebare, urmeaza sa plec pentru 3 zile si nu am posibilitatea sa fac sucul proaspat din stecla, mar, morcoc si lamaie dar mici nu as vrea sa intrerup cura, ce solutie aa avea ??
Bună ziua eu folosesc suc din sfecla mar morcov țelină ghimbir de trei ani și ma simt excelent pe toate planurile nu mai folosesc nici un medicament ptr dureri de cap s au altceva periodic adaug doua săptămâni ptrunjel frunze (dar 2 săptămâni) și întradevar fac analize nu la sase luni D-ra le fac la un an și a analizele sunt f bune, Alt comentariu spun unii ca e incomod sa speli storcătorul dimineața, scuza ți ma dar dacă ar trebui sa facem un tratament ptr o boala incurabila ar fi mai bine? Eu nu renunț la acest suc ptr ca pe termen lung se simte eficienta va doresc sănătate și aveți încredere, gândiți va ca sunt vitamine minerale fibre.
Buna sunt cam galbena la fata daca as incepe sa beau acest suc are brio influența în bn asupra acestei probleme
Buna ziua .Imi spune ti va rog daca fac suc de sfecla cu morcovi si il pastrez pana a doua zi in frigifer mai este la fel de bun ?