Prima oara cand am mancat supa de rosii a fost cand am inceput dieta Montignac. Reteta de supa de rosii de la Montignac nu era grozava, era mai degraba o supa de sanatoriu, fara ulei si fara prea mult gust, asa ca nu m-am declarat o fana a supei de rosii. Cand am gasit reteta de la Sprouted Kitchen imaginatia mi-a luat-o razana, si imediat m-am inchipuit intre dealurile molcome ale Toscanei, acolo unde sub soarele generos si hranite din solul ala binecuvantat, rosiile au cu adevarat gust, si orice reteta, de la bruschette la Melanzane Alla Parmigiana, se transforma intr-o oda a papilelor gustative.

So, ingredientul de baza al acestei retete este rosia cu gust. Nu are sens sa pornesti o supa de rosii cu legume radiate de la turci, de la supermarket, pentru ca nu o sa obtii decat o zeama de chimicale. Incearca reteta cu rosii bulgaresti din piata, sau, atunci cand vor aparea, cu rosii romanesti din fermele Bio. Chiar daca rosiile vor fi coapte, gustul ramane, ba chiar se intensifica datorita usturoiului. Supa de rosii coapte merge la fix cu niste crutoane din paine de casa, innobilate cu putin pesto facut in casa.

Ingrediente pentru supa de rosii (cu gust) coapte:

4 rosii mari, coapte bine

1 ceapa alba, de marime medie

3 catei de usturoi (din cel romanesc de la piata, chiar daca te chinui mai mult sa-l cureti, nu din cel chinezesc fara gust, de la supermarket)

1 lingura de ulei de masline presat la rece, extravirgin

1 lingura de pasta de tomate bio

1/4cana dee smantana dulce

Patrunjel proaspat tocat

Busuioc proaspat, oregano proaspat

1 cana si jumatate de supa de legume facuta in casa

Piper proaspat macinat

Citeste intreaga reteta AICI

Foto credit Sprouted Kitchen