Este pentru prima oara cand fac briose, motiv pentru care vizual cupcakes-urile n-au fost tocmai un succes, pentru ca nu au crescut prea mult. insa gustul a iesit ok. Le-am facut insa vedete cu obiectivul de 100 macro (o alta premiera pentru mine). Reteta am adaptat-o dupa reteta de cupcakes cu ciocolata de la David Lebovitz, si am personalizat-o adaugandu-i fleur de sel din Provence.

Eu nu sunt un mare fan al dulciurilor, insa cupcakes-urile sunt vesele ca prezentare, si se pot constitui, alaturi de cafea proaspata cu lapte, intr-un mic dejun delicios, demn de cea mai relaxanta zi de duminica, ca a mea de astazi.

Ingrediente pentru cupcakes/briose dupa reteta lui David Lebovitz

60 g de ciocolata amaruie

60 ml apa fierbinte (sau cafea)

115 g de unt de buna calitate, la temperatura camerei

150 g zahar

2 oua ecologice mari, carora le separam galbenusul de albus

1 pastaie de vanilie (eu nu am avut de data aceasta)

150 g de faina alba

1 lingura de cacao naturala neagra

1 lingura de praf de copt

1/2 lingurita de fleur de sel

125 ml de lapte batut sau smantana dulce, la temperatura camerei

Am aliniat 12 forme de hartie pentru briose intr-o tava de copt. Am topit ciocolata cu apa fierbinte si am lasat-o deoparte. Am frecat zaharul cu untul si galbenusurile (aici e momentul in care s-ar adauga semintele pastaii de vanilie), am amestecat faina cu jumatate din cantitatea de sare, cu bicarbonatul si cu cacaua, am incorporat amestecul de unt si galbenusuri, si apoi ciocolata topita. Am batut albusurile spuma, si le-am adaugat in compozitie, amestecand incet. Am pus amestecul in forme cu lingurita (am umplut forma pe 3 sferturi), am presarat fleur de sel pe deasupra si le-am dat la cuptor pentru 25 minute la 170 de grade. S-ar fi simtit nevoia de o crema de ciocolata pe deasupra, dar au mers si inmuiate in lapte cu cafea.